Másodvirágzásukat élik a ritmusjátékok, hiszen visszatér a piacra Rock Band és a Guiat Hero is. A két alkotógárda nyilván igyekszik a másik fölé kerekedni – a Harmonix most bemutatott egy olyan lehetőséget, amelyre eddig nem volt példa a műfajban, és amely sokak számára vonzó lehet.

Ez pedig nem más, mint a szólózás lehetősége. A Positive Grid BIAS technológiájára alapozva a számnok közben a játék néha elengedi a gitáros kezét, aki bemutathatja kreativitását, és szabadon, kötöttségek nélkül improvizálhat. Mindez jól kiegészíti a Rock Band 4 továbbfejlesztett vokális játékmenetét, partilehetőségeit és a dinamikus kampánymódot. A játékkal 1500 nóta lesz kompatibilis, és persze rengeteg friss számot is kapunk – hogy csak párat említsek: Elvis Presley – Suspicious Minds, Fleetwood Mac – You Make Loving Fun, The Killers – Somebody Told Me, Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk, Queens of the Stone Age – My God Is The Sun, Spin Doctors – Little Miss Can’t Be Wrong, The Who – The Seeker.

A Rock Band 4 október 6-én fog megjelenni Xbox One és PlayStation 4 platformra. A játék máris előrendelhető, kétféle kiszerelésben: a Band-in-a-Box Bundle egy vezeték nélküli Fender Stratocaster gitárkontrollert, egy szintén vezeték nélküli dobkontrollert és egy USB mikrofont rejt, míg a Guitar Bundle csak az említett gitárt tartalmazza. Előbbi pakk ára 249,99 dollár az Amazonon, míg utóbbié 129,99 dollár.