Márpedig érdeklődőből nem volt hiány, a hivatalos honlapon megjelent rezümé szerint 23 500 fő látogatott el a rendezvényre, és bizony ezt a tömeget a helyszínen is lehetett érezni - nemcsak a Münsterland Halle nevű hatalmas csarnokban, de amerre jártunk, a városban is elfek, mágusok, lovagok, amazonok és barbárok sétafikáltak, ki karddal vagy bottal, ki sörösüveggel a kezében...

Role Play Convention 2008Vendéglátóm, az Ascaron az egyik legnagyobb standot állította fel, ráadásul a bejárattal szemben, rögtön szembetűnt a magas dobogó, mely előtt lovagi páncél és két X360 állt őrt, odafent pedig 16 Dell PC, notebook és monitor izzott kéken – az amerikai gyártó áll a srácok mögött rettentő vasakkal, melyeknek hála durván lerövidült a fejlesztési idő, és látványnak sem volt utolsó az összkép. A fejlesztők összekötötték a kellemest a hasznossal, így rögtön egy úgynevezett „fókuszcsoportos tesztet” tartottak: a gépek össze voltak kötve hálózatba, azaz a PC-s verzió 16 fős többszemélyes játékmódját próbálhatták ki a látogatók. Az érdeklődés hatalmas volt, alig lehetett elcsípni szabad helyet, folyamatosan áramlott a nép, főleg fiatalabb srácokat láttam, de idősebb úr, és jó pár különböző életkorú hölgy is fejest ugrott a buliba, és elég hamar ráéreztek a dolog ízére, ráadásul a párban érkezők azonnal kooperatívan kezdtek kalandozni, egymást segítve, közösen hadakozva. Személyes tapasztalatom igen kedvező volt, régi Sacred-kedvelőként percek alatt „akklimatizálódtam”, zökkenőmentesen sikerült nekiállnom a tápolásnak. A végleges verzióban szereplő hat karakterből csak négy volt játszható (seraphim, high elf, dryad, shadow warrior), a gonosz inquisitort és a cyborg-féle temple guardiant egyelőre titkos aduászként dugdossák mindenki elől a srácok...

Role Play Convention 2008Role Play Convention 2008Role Play Convention 2008


Ebben a központi teremben egyébként rengeteg játék kellette magát. Voltak ismertek, mint a Codemasters által kiállított Lord of the Rings: SoA, a Warhammer Online (csak bemutató szinten), az Age of Conan (sajnos amikor ott voltunk, épp nem működött, de legalább a két amazon hosztesz gyönyörű volt), illetve kevésbé ismertek, mint a Dofus, a Civil Attack, a Demonlords, a Tales of Tamar, vagy a World of Dungeons. Természetesen a műfaj ismert szereplői, kiadók, a média képviselői, és a hardvergyártók is megjelentek, az AMD-től a Games Workshopon át a Microsoftig és Matroxig, és nemcsak az elektronikus játékok, de a toll-papír, kártyás és táblás RPG-k kedvelői is megtalálhatták a maguk kincsesbányáját, sőt le is ülhettek pár parti erejéig a kecskelábú asztalokhoz. Az egész forgatagnak különös ízt adtak a különféle ruhák, maszkok és kellékek árusai – a páncélok, fegyverek, varázsitalok standjainak középkori/fantasy hangulata furcsán ékelődött be a villódzó monitorok, színes spotlámpák masszájába, és a látogatók forgataga ugyanezt a képet mutatta, hiszen az igazi szerepjátszók maguk is beöltözve, kimaszkírozva flangáltak mindenfelé, olykor nem kis feltűnést okozva.

Role Play Convention 2008Role Play Convention 2008Role Play Convention 2008

Nem messze az Ascaron standjától volt egy színpad, melyen szombat délután háromkor fellépett a német metálbanda, a Blind Guardian, a srácok ugyanis némi zenét toltak a Sacred2 alá, sőt, ők maguk is szerepelnek a játékban, de erről bővebben Darths fog mesélni nektek, hiszen ő volt kint a 3D Brigade stúdiójában, a mo-cap felvételeken. Az alábbi előzetesben egy kis ízelítőt kaphattok mindebből.


A két napos, pezsgő forgatag, mint fent említettem, igen sikeresnek volt mondható, így máris szervezik a jövő évit, melynek Köln fog otthont adni, 2009. április 03-05. között.

Rengeteg új képünk van a Sacred 2-ből, és magáról a rendezvényről is, így javaslom a galéria meglátogatását!