• A Romance of the Three Kingdoms XIV-et a Koei Tecmo augusztus elején jelentette be
  • Jövő év elején érkezik
  • Visszatér a klasszikus játékmenethez

A Három királyság regényes története a 14. százazdban megjelent hatalmas mű, melyben a szerző, Lo Kuan-csong az ókori Kína történelmének egyik legizgalmasabb periódusáról írt 120 fejezetben. Az első játék, ami ezt a korszakot feldolgozta, még 1985-ben jelent meg, PC-88-ra, majd az évtizedek alatt sorra jöttek a folytatások, a legutóbbi 2016-ban. A háború jövőre újra kitör, Európában a játék 2020. február 28-án kerül a boltokba.

A tavaly megjelent Dynasty Warriors 9, sőt a Total War: Three Kingdoms is ezt a korszakot dolgozta fel, azonban míg az Omega Force alkotása egy akció/RPG volt, addig a Romance of the Three Kingdoms XIV egy stratégia, melyben a körökre osztott taktikai részt valós idejű harcokkal kombinálják a fejlesztők.

Az új felvonásban Kína egész területe elérhető lesz a kezdetektől, a harcok nem kisebb régiókban fognak zajlani. Egy terület elfoglalása után területi elöljárót lehet kinevezni, hogy az felügyelje a tartományt, boldogságot hozva az ott élő embereknek, egyúttal ellátva a katonákat, élelemmel és más dolgokkal, amelyek a háborús erőfeszítésekhez kell. Sőt, a könyvben leírt leghíresebb csatákat is újra lehet játszani, például a Jilingi csatát. Utóbbi egy letölthető tartalom lesz, amit azok kapnak meg, akik az első két hétben megvásárolják a játékot, amit a Koei Tecmo fejleszt és ad ki.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!