• Október 15-én debütál mozikban a Venom 2
  • A filmben Eddie Brock ellenfele egy másik szimbióta, Vérontó lesz
  • A rendező ugyanakkor Eddie és Venom elválaszthatatlanságát hangsúlyozta
  • Szerinte ez a szerelmi kapcsolatokat idézi

Egyelőre tartja október 15-i premierjét a Venom 2. – Vérontó, ami ugyan nem kapta meg a legerősebb, R-es korhatár-besorolást, azért így is elég brutálisnak ígérkezik. Az új epizódban Eddie Brock és a benne lakó élősködő erősebb ellenfélre bukkan majd: egy másik szimbiótával, Cletus Kassidy és Vérontó párosával kerülnek szembe. Felmerül a kérdés, hogy ebbe a tematikába hogy fér bele egy érzelmesebb szál. Andy Serkis rendező ugyanis azt találta mondani tegnap, hogy romantikus filmre számíthatunk.

„A film egy szerelmi történet, de nem az a fajta szerelmes sztori, amire az ember gondol. Sokkal inkább a szimbióta és gazdateste rendkívüli kapcsolatáról szól. Minden kapcsolatnak megvannak a buktatói, emelkedett pillanatai és mélypontjai. Venom és Eddie kapcsolata problémás és stresszes, szinte gyűlölik egymást. Mégis együtt kell lenniük, nem tudnak egymás nélkül élni. Ez az a kötelék, szerelem, amiről a kapcsolatok valójában szólnak” – fejtette ki a direktor.

mv5bogewnmfjmmmtngrmzs00zgzmlwi3njitotzjzdzizjqxy2vhxkeyxkfqcgdeqxvyodk4otc3mtyv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A bonyolult „házasság” képei az eddigi előzetesekben is felbukkannak, például amikor a szimbióta elrontja Eddie reggelijét, vagy amikor a Woody Harrelson alakította Vérontóval vívott harcuk közepette nézeteltérés támad köztük. Arról sajnos nem esett szó, hogy a főhős és Anne Weying viszonya hogy alakul a jövőben. Ahogy a Naomie Harris megformálta Shriek szerepéről sem tudunk sokat, pedig ő a képregényekben Cletus múzsájaként jelenik meg. Talán több szerelmi szálat is rejt az új film…

Egyébként a Sony/Marvel producer, Avi Arad is Serkis-hez hasonlóképp nyilatkozott a címszereplő helyzetéről. „Eleinte nyilvánvalóan veszély és bizalmatlanság [jellemzi a kapcsolatukat], de megtanultak együtt élni. Bonyolult házassággá vált az övék. Társfüggőségük arra szorítja őket, hogy együtt maradjanak, még ha konfliktusos is a viszonyuk. Ezt meg kell érteniük.”