• A Hypixel Studios a Riot Games tulajdonába került
  • Ők készítik a Minecraft-jellegű Hytale-t

A Minecraft receptjét ezidáig senki másnak nem sikerült újból sikerre vinnie, ám ha valakinek, akkor a Hypixel Studios csapatának sikerülhet, akik egy Minecraft multiplayer szerverből nőtték ki magukat, hogy aztán bő egy éve bejelentsék első saját játékukat - ez volna a Hytale, hasonló látványú procedurálisan generált világgal, mindezt egy fantasy RPG-be építve.

sajat-minecraft-jateka-lesz-a-riot-games-nek.jpg

A 2021-re ígért játéknak már eddig is voltak támogatói, köztük a Riot Games, ez az együttműködés pedig most új szintre lépett, miután a League of Legends mögött álló cég bejelentette, hogy felvásárolták a stúdiót.

"Már évek óta ott állunk a Hypixel Studios csapata mögött, akik már a kezdetek óta olyan látnoki képességekkel bírnak, amit szívesen támogatunk - egy lelkes stúdió, amely elhivatott az iránt, hogy úttörő, műfajt meghatározó élményt nyújtson a játékosoknak" - mondta a Riot Games elnöke, Dylan Jadeja.

"Elképesztő volt a játékosok reakciója a Hytale-re, a Riot pedig a megfelelő partner ahhoz, hogy segítsen nekünk leszállítani egy olyan játékot, amely képes megfelelni az elvásároknak" - nyilatkozta Aaron "Noxy" Donaghey, a Hypixel Studios frissen kinevezett elnöke.

A stúdió a felvásárlás következtében komoly bővülésre számíthat, jelenleg 20 új pozícióra lehet náluk pályázni, valamint új, állandó főhadiszállásra költöznek Észak-Írországban.