Az elmúlt hetekben számos Redragon-termékről olvashattatok nálunk, kezdve a billentyűzettől az egeren és az egérpadon át egészen a headsetig. Most pedig eljutott hozzánk néhány újabb szépség a gamer tartozékokra specializálódott a gyártótól: az alábbiakban két további billentyűzettel, illetve egy egérrel ismerkedhettek meg egy kicsit közelebbről.

Redragon K596 Vishnu

Ahány ház... nos, igen, annyi szokás, de amire inkább ki szeretnénk lyukadni, hogy a klaviatúrák esetében ahány felhasználó, annyi különböző igény, legyen szó technológiáról, méretről vagy éppen kialakításról. A Redragon kínálata pedig ilyen szempontból kifejezetten szélesnek mondható, amire a Vishnu az egyik legjobb példa, hiszen nem egy szokványos billentyűzetről van szó – de pont ezért lehet ideális azoknak, akik nem a szokványosat keresik.

redragon-k596-01.jpg

Az már első pillantásra feltűnik, hogy itt a gamer funkciók dominálnak, hiszen a megszokott jobb oldali numerikus blokk teljesen hiányzik. Aki tehát sokat bűvöli mondjuk az Excelt is a játék mellett, az nem itt fogja megtalálni a számítását, aki viszont egy kompakt gamer billentyűzetet keres, annak éppen ideális lesz ez a letisztultság – pláne úgy, hogy kapunk 5+5 darab programozható makró gombot is, melyekkel még személyre szabottabbá tehetjük a játékélményt. A Vishnu ráadásul nemcsak méretéből adódóan helytakarékos, hanem vezeték nélkül is működik a wireless csatlakozási lehetőségnek köszönhetően, ami nagy segítség tud lenni akkor, ha mondjuk, több kijelzőt (monitor + tévé) is használunk ugyanarról a PC-ről. Egy feltöltéssel 10 órát bír az RGB funkciókkal is ellátott billentyűzet, de az USB-C csatlakozónak hála bármikor gépre vagy hálózatra köthetjük.

redragon-k596-02.jpg

A mechanikus billentyűzet OUTEMU Red Linear kapcsolókat használ, melyek kifejezetten rövid úttal és magas hosszú távú megbízhatósággal működnek, a precizitás terén pedig nem is hagytak kívánnivalót maguk után. Akinél pedig akad egy kis plusz hely, az még a kényelmen is dobhat egy jókorát, hiszen a Vishnu aljához (mágnesesen) egy csuklótámasz is csatlakoztatható. Összességében tehát egy olyan perifériáról van szó, amely a hétköznapi és átlagos megoldások helyett kifejezetten a gaming igényeknek való megfelelésről szól.

Redragon K582 Surara Pro

A Redragon természetesen gondol azokra is, akik olyan billentyűzetben gondolkodnak, mely a hétköznapi kialakítást kombinálja a videojátékos igényekkel: ha te is inkább ilyet keresel, akkor a Surara Pro ideális társ lehet, hiszen játék mellett munkára is kiválóan alkalmas a teljes funkcionalitásnak és ideális elrendezésnek hála.

redragon-k582-01.jpg

A Vishnuhoz hasonlóan a Surara Pro is egy mechanikus billentyűzet, amely piros kapcsolókat használ. Ha valaki ilyen tekintetben a kompromisszumot keresi, vagyis vágyik a technológia által biztosított határozott, precíz és megbízható leütésekre, ugyanakkor a lenyomásokat és a kattogást tekintve is kellemes élményt szeretne, akkor a szóban forgó klaviatúrától megkapja ezt a fajta egyensúlyt. Mindezt jókora tartósság mellett, hiszen a Surara Pro gombjai akár 50 ezer nyomást is gond nélkül kibírnak, természetesen a szimultán leütések pontosságát biztosító anti-ghostinggal.

redragon-k582-02.jpg

Ahogy a gyártó termékeiből általában, úgy a Surara Pro funkciótárából sem hiányozhat az RGB világítás, melynek a fényerejét és módját is egyszerű billentyűkombinációkkal lehet állítani bármikor, így a testreszabás nem okoz gondot. Egy szó mint száz: aki a hétköznapi, de praktikus kialakítás, a menő látvány, illetve a magas minőség és megbízhatóság kombinációját keresi, az ebben a modellben megtalálja a számítását.

Redragon M801P Sniper Pro

Fentebb egy (opcionálisan) vezeték nélküli billentyűzetről már szó esett, most pedig következzen egy egér, amely ideális társ lehet a tárgyalt klaviatúra mellé, a Sniper Pro ugyanis szintén kényelmes, ugyanakkor ultra-reszponzív wireless élményt nyújt, amely világítással 35 órát, anélkül pedig ennek akár a dupláját is képes kibírni. Az USB-C csatlakozóval pedig bármikor kényelmesen összeköthetjük PC-nkkel.

redragon-m801p-01.jpg

A technikai paraméterekre nem lehet panasz, hiszen az egyetlen gombnyomással, öt fokozatban állítható 24 000 DPI-s optikai érzékelő, a 40 G-s gyorsulásmérés és az akár 1 ms-os polling rate garantálja a precíz játékot. A pontos értékeket persze a kapcsolódó szoftveren keresztül testre is szabhatjuk. Sőt, nemcsak ezt, hanem a gombkiosztást is, hiszen a szokásos kapcsolók mellett az – egyébként szigorúan jobbkezes – egér hüvelykujj felőli részén további gombok találhatóak, így összesen kilencet programozhatunk belőlük kedvünk szerint. Mindemellett természetesen a világítás is beállítható számos paraméter szerint, legyen szó az effektekről, a színekről vagy éppen a fényerőről.

redragon-m801p-02.jpg

Persze minden olyan egér életlen kard a harcban, ami nem kényelmes, a Sniper Pro esetében azonban ez fel sem merült: fogása tökéletes, hosszú távon sem válik kényelmetlenné, az ujjak nagyon jól fekszenek a helyükön az ergonomikus kialakításnak köszönhetően, ráadásul van annyira méretes a rágcsáló, hogy a nagyobb tenyérrel megáldott gamerek számára is kényelmes legyen használni. Ha tehát egy minden elemében profi, ugyanakkor nagy szabadságot nyújtó egérre vágysz, akkor a Sniper Pro aligha okoz majd csalódást, amennyiben mellette döntesz.