Sátáni aranylemezAzonban most még véletlenül sem az Undyingról fogok nektek mesélni. A hír apropója ugyanis nem más, minthogy a Clive Barker nevével jelzett legújabb akciójáték, a Jericho aranylemezre került, mesterpéldányát elküldték a sokszorosítóüzemnek, hogy a kijelölt időben már megtalálhassuk a boltok polcain. Az előzetes vélemények alapján sajnos a program semmilyen platformon nem hozta be a vártakat (míg a mester előző videójátéka masszívan 80% körüli értékeléseket kapott, addig a Jericho jelenleg éppen hogy csak megközelíti a 70%-ot), ám a demó alapján már kicsit lehetett következtetni, hogy a rettegés helyét egy könnyed kis mészárlás veszi majd át.

Clive Barkerről: Barker 1952. október ötödikén született Liverpoolban, Angliában, Joan Ruby festőművész és Leonard Barker filmrendező gyermekeként. Jelenleg Los Angelesben él partnerével és annak lányával, Nicole-lal. Barker számtalan területen kipróbálta magát (rendezett, festett, sőt, képregényekben is segédkezett), de egyértelműen az írás által lett híres. 1985-ben megjelent első regénye óta (amely a The Damnation Game címet viselte) szinte évente volt új munkája. A videójátékokkal is igen jó kapcsolatokat tart fent: első munkája, az Undying igazi kultuszprogram lett, azonban az EA nem örült neki, hogy gigantikus siker helyett csak egy visszafogott eladásra futotta, így elpártolt a sokak által zseniként emlegetett művész mellől, aki második munkáját, a Demonikot így be sem tudta fejezni. Hosszú kihagyás után művészi kreativitását a Jericho című szoftverbe ölte, amely stílusában elvonatkoztathatatlan az írótól, még ha játékélményében jelentősen alul is marad az Undyinggal szemben.

A Jericho története szerint mielőtt Ádámot és Évát megteremtette volna, Isten megalkotta az elsőszülöttet. Ám művével nem volt megelégedve, így bekényszerítette őt az Abyssbe, és új munkába fogott - ők lettek az emberek. Ám az elsőszSátáni aranylemezülött nem halt meg: csendben várt és figyelt, megpróbált erőt gyűjteni arra, hogy világunkba jusson. Hét sumér pap segítségével ez aztán sikerült is neki... a világ tehát nagy bajban volt. Azonban az okkult tudományok kiirtására szakosodott hivatal (amelyet 1930-ban alapítottak a nácik okkult kísérleteinek következményei megfékezésére) még megállíthatja az elsőszülöttet - a kérdés, hogy képesek-e arra, hogy annak démonikus hordáit megfékezzék, mielőtt túl késő lenne. Erre kaphatunk választ hamarosan...