A hivatalos bluepost magyar fordítása (amit az SC2.hu munkatársainak köszönhetünk) a következő:

"Korábban bejelentettük, hogy a StarCraft 2 bétateszt első fázisa az összes régióban véget ér május 31-én, hétfőn. Annak érdekében, hogy felkészülhessünk a teszt utolsó fázisára azt tervezzük, hogy minden régióban meghosszabbítjuk a jelenlegi fázist június 7-ig, hétfőig. Ezután a bétateszt elérhetetlen lesz pár héten keresztül, amíg a hardver- és szoftverbeállításokon változtatunk a bétateszt utolsó fázisához, illetve a játék kiadásához. Úgy tervezzük, hogy a kiadás előtt pár héttel újra elérhető lesz a bétateszt. Hamarosan több részletet tudunk majd közölni erről az utolsó fázisról.

Szeretnénk megköszönni az összes bétatesztelőnek a segítőkészséget, elhivatottságot és buzgóságot a teszt során, s reméljük továbbra is hallhatjuk a véleményeteket a játékról, ahogy a július 27-i kiadás közeleg."

Persze, keserű szájízzel mondhatnánk, hogy mégis mit számít az az egy hétnyi plusz, ám nem szabad elfelejteni, hogy ez sok játékos számára lehetővé teszi a játék alaposabb kiismerését és végeredményben így elmondhatjuk, hogy egy béta-kulcs birtokában (amit ma már szinte mindenki tud szerezni) már csak 1 hónapot és 3 hetet kell majd várnunk a végleges verzió kiadásáig, amivel aztán el is leszünk ízlés szerint a Cataclysmig vagy a Diablo 3-ig. Utóbbi azonban még a jövő zenéje...