• Közzétette negyedéves üzleti jelentését a Take-Two
  • A GTA 5 eladásai átlépték a 135 milliós határt
  • Az NBA 2K21 a csúszás ellenére is remekül teljesít

A nagy kiadók közül a Take-Two folytatta a negyedéves üzleti jelentések sorát, akik 2 százalékkal alacsonyabb, 841 millió dolláros bevétellel zárták a júliustól szeptemberig tartó időszakot, mint egy éve. Így sem lehetnek azonban csalódottak, hiszen tavaly ilyenkor volt plusz egy nagyágyújuk a Borderlands 3 képében.

A legfontosabb újonc az NBA 2K21 volt, mely a koronavírus-járvány következtében némileg később jelent meg a szokásosnál, ez azonban nem befolyásolta negatívan az eladásokat – szeptember végéig 5 millió példányt adtak el belőle, a nextgen verziók pedig hamarosan újabb lendületet adhatnak a kosaras játéknak.

semmi-kulonos-csak-megint-eladtak-par-millio-gta-5-ot-ime-a-take-two-legfrissebb-szamai.jpg

Ami a többi új megjelenést illeti: a Mafia Definitive Edition és a Mafia Trilogy némileg visszafogott, 2 milliós eladást produkáltak, a PGA Tour 2K21 valamivel 1 millió példány felett zárt, a WWE 2K Battlegrounds kapcsán pedig nem kaptunk konkrét számokat, de annyit elárultak vele kapcsolatban, hogy az elvárások felett teljesített.

Ahogy mindig, úgy most is csemegéztek a vásárlók a korábbi címekből is. A Grand Theft Auto 5 például most is hozzátett pár milliót az eddigiekhez, így most már 135 millió felett jár, miközben a GTA Online története második legerősebb negyedévét zárta az aktív játékosok számát tekintve. A Red Dead Redemption 2 átlépte a 35 milliós határt, míg a The Outer Worlds 3 milliónál tart.