• 136 százalékos növekedéssel kezdte az Take-Two az új üzleti évet
  • A Grand Theft Auto 5 már 135 millió eladott példánynál jár

Sorra jönnek a negyedéves üzleti jelentések: ezúttal a Take-Two állt elő a friss számokkal, akiknek szintén nagyon erősre sikeredett az áprilistól júniusig tartó időszak, hiszen a bevételeket tekintve 136 százalékos növekedéssel zártak az egy évvel ezelőttihez képest – 996 millió dollár csorgott be a kincstárba.

Miután a bevételek túlnyomó része a korábbi címekből jött, ezért az sem meglepő, hogy összességében extrém magas, 92 százalékos volt a digitális bevételek aránya. Az egész üzleti évre vonatkozó előrejelzésben pedig az szerepel, hogy már a konzolos szoftvereladások tekintetében is 68 százalékos digitális arányra számítanak idén, szemben az előző üzleti év 55 százalékos arányával.

Legnagyobb játékuk, a Grand Theft Auto 5 időközben megközelítette a 135 millió eladott példányt, további 5 milliót hozzácsapva az eddigiekhez az elmúlt negyedévben. Ebben persze nagy szerepe volt az egyhetes ingyenes időszaknak az Epic Games Store-on, ami a jelek szerint nagyon megérte a kiadónak, hiszen az ezt követő hat hétben többet adtak el belőle, mint korábban bármelyik év ugyanezen időszakában. Rekord negyedévet zárt a Grand Theft Auto Online is, 155 százalékot növekedve a bevételeket tekintve az előző évhez képest, az új játékosok számát tekintve pedig ez volt a második legjobb negyedév a 2013-as premier után.

Végezetül néhány további szám: a Red Dead Redemption 2 már 32 milliónál, az NBA 2K20 14 milliónál, a Borderlands 3 10.5 milliónál, a The Outer Worlds pedig 2.8 milliónál tart.