Fiatalabb olvasóink talán nem is ismerik a Kaland-Játék-Kockázat könyveket. Az 1980-as, 90-es években a Ian Livingstone és Steve Jackson által megalkottt könyvek hatalmas népszerűségnek örvendtek: milliók lettek fantasy rajongók azáltal, hogy az olvasót tette meg főszereplőnek egy elképzelt világban. Hazánkban 1989-ben mutatkozott be a sorozat a Tűzhegy varázslójával, majd az 1990-es évek közepéig ki is tartott a széria.

A Meghasadt Lelkek: A rabszolgák vére egy webalapú, magyar szerepjáték, amire erős hatást gyakoroltak a Livingstone-Jackson altal létrehozott alapok, igaz, teljesen egyedi, saját munka, amit az író, Bodnár Márk és csapata létrehozott közel három év alatt. A Rabszolgák vére komplex világgal rendelkezik, amire már a játék elején fény derül a prológusból. Természetesen a történetet befolyásolják a döntési helyzetek során meghozott választások, a harcok, és a szerencse-próbák. Mivel a világ összetett, ezért kiegészítő olvasmányok segítik a háttéresemények megértését.

A könyv sötét világában nem biztos, hogy a jó győz a gonosz felett, de hogy az események hova vezetnek, az csak a játékos olvasmány végére derül ki. Nem tökéletes a Meghasadt Lelkek, de akik szerették/ismerték a KJK könyveket, azoknak érdemes tenniük vele egy próbát. A történet azonban csak és kizárólag felnőtt korúaknak ajánlott, mégpedig esetenként durva nyelvezete és véres ábrázolásai miatt.

shattered-souls.jpg