A Shenmue 3 Kickstarter kampánya kevesebb, mint egy hete folyik, de Yu Suzuki játéka már megdöntött egy rekordot: alig kilenc óra alatt összeszedte, sőt meg is haladta a kért 2 millió dolláros támogatást. A játékra eddig több, mint 3,5 millió dollárt adtak össze a rajongók, a célok 5 millió dollárig vannak kitűzve, és a kampányból még 25 nap hátra van.

Yu Suzuki most a Redditen mondott el pár dolgot a kampányról: „Ha elérjük az öt millió dolláros határt, egy eltervezett dolog a Shenmue 3-al kapcsolatban valósággá válik. Tíz millió dollárnál pedig nyílt világú lesz a játék.” Yu Suzuki természetesen a több adományhoz több jutalmat is ígér: „Lesznek például részmunkaidős állások, melyek olyanok lesznek, amiket Kínában is megtalálnál.” Visszatérhetnek régi kedvencek (pl. targoncás), csak elég pénz kell hozzá.

Az eddigi legfinanszírozottabb játék a Bloodstained a Kickstarter történelmében, majd ezután jön a Torment: Tides of Numenera, a dobogó legalsó fokán pedig a Pillars of Eternity áll. A Shenmue 3-at azonban nemcsak az adományozók tömik pénzzel, de a Sony is beszállt a finanszírozásába, egyrészt a fejlesztési költségekhez való hozzájárulással, másrészt a marketinggel. Suzuki egy korábbi interjújában kijelentette, hogy a két millió dollár éppen arra elég, hogy a Shenmue 3 létezzen. Azt azonban nem tudni, hogy pontosan kik fizetnek még, hogy a játék elkészüljön, és Suzuki nem is volt hajlandó erről beszélni: „Vannak még más forrásaink, melyeket egybe tudunk rakni a Kickstarteren gyűjtött pénzzel. Nem mehetek bele a részletekbe, de ezt megerősíthetem. A cégem, az YS Net más helyekről is szerzett pénzt.” 

A Shenmue 3 tehát el fog készülni, Unreal Engine 4 motorral, ha minden jól megy, akkor 2017 végén pedig meg is jelenik. Hogy rekordot dönt-e, az kevesebb, mint egy hónap múlva kiderül.

shenmue-3-art.jpg