Igen, mi is nehezen hittük el, de még fényképes bizonyíték is van rá, hogy Szuzuki Ju, a Shenmue-sorozat legendás atyja, aki gyakorlatilag tíz évvel előzte meg korát a Sega-féle DreamCasten, a Sonynak dolgozó Mark Cernyvel tárgyalt az ezer éve tervben lévő harmadik epizód elkészítéséről.

Meggan Scavio, a GDC egyik menedzsere, mellesleg népszerű játékipari szakértő és kommentátor, a saját Twitter-oldalán tett közzé egy fényképet, melyen a kissé megöregedett japán dizájner, és az épp Sonynál lebzselő, de amúgy is komoly fejlesztői múlttal rendelkező Mark Cerny egymás mellett állva mosolyognak. Meggan egy igen egyértelmű szöveget fűzött a fotóhoz:

"Mark Cerny és Szuzuki Ju épp a Shenmie III stratégiáját vitatják meg. Igen srácok, tényleg."

A Shenmue-sorozat még mindig aktív, fanatikus rajongótábora egy emberként zúdult fel, s mivel sem Ju, sem Cerny nem kommentálta a fényképet, elég esélyes, hogy tényleg leültek tárgyalni. Szuzuki régóta szeretné tető alá hozni az állítása szerint már kész tervekben leledző Shenmue III-at, legutúbb épp a közösségi finanszírozáson agyalt. Ugyanakkor, tudva, hogy az első rész a világ legdrágább fejlesztésű játékai közé tartozik, nyilván nem ártana egy komoly kiadó segítsége. A Sony remek partner lehetne, a PlayStation 4 pedig tökéletes platform volna a programhoz, főleg, hogy a japán gyártó szereti a ritka és különleges alkotásokat, elég csak a Quantic Dream játékaira gondolni. Hogy mi lesz a dologból, elválik, mindenesetre örülnénk egy E3-as bejelentésnek.

Szuzuki Ju és Mark Cerny