Hozzáteszem, az ír-ukrán vegyesválogatott azért meghallgatja a panaszokat – legalábbis a rajongókét feltétlenül, hiszen amikor kiderült, hogy az Awakened újítása, a belső nézet nem mindenkinek tetszett, a csapat átgyúrta a motort, és beépítettek egy klasszikus, külső kameramódot is; ez a Remastered verzió, melyről mi is hírt adtunk korábban, már kapható is a boltokban.

A fentieket fontos volt elmondanom, hiszen az új Sherlock-kaland egyik különlegessége is ez az opció lesz: szabadon válthatunk az FP és TP mód között, így aztán mindenki – a modern és a tradicionális irányítás és nézőpont hívei egyaránt -- elégedett lehet. A 2009 márciusára ígért cuccban a világhíres szuperszimat a fejlesztők ígérete szerint eddigi legrémisztőbb nyomozásába fog, ami az Awakened cthulhus borzalma után igencsak csábítónak hangzik. Az 1888-ban, a londoni East End Whitechapel kerületében lezajlott brutális gyilkosságsorozat, melyben prostituáltakat mészároltak le különös kegyetlenséggel, sokakat megihletett, könyvek, filmek születtek már Hasfelmetsző Jack „munkásságáról”, és teóriák sokasága látott napvilágot, hiszen a mai napig nem tudni, ki is volt ez a szörnyeteg.

Hogy Holmes és hű társa, Watson doktor nyomára bukkan-e a brit főváros sötét sikátoraiban, melyben a gázlámpák fénye és a gomolygó, sűrű köd rémisztő árnyakat fest a koszos téglafalakra, és ahol az eső áztatta, kopott macskaköveken tócsába gyűlik az áldozatok vére, nem tudjuk – lehet, hogy ők is csak egy lehetséges verziót tálalnak majd elénk. Az biztos, hogy a két különféle nézőpont, és egy új rendszer, melyben összevethetjük az eseteket, hogy megtaláljuk az összefüggéseket, a lehetséges motivációkat, és felállítsuk a hipotéziseket, melyek egyike elvezethet minket Hasfelmetsző nyomára, minket is beszippant majd ebbe a hátborzongató világba, legalábbis a Frogwares szándéka szerint. A most kiadott első, féltucat kép hangulatos, bár a sorozatot ismerők számára sok újat nem tartogat, hozza a szokásos minőséget. De ennél a szériánál nem is annyira a grafikát, mint magát a kalandot és a detektívmunkát szerettük – én bízom benne, hogy erre ezúttal sem panaszkodhatunk majd. Jövő tavasszal kiderül...