• 1,5 milliót hozott a Wasteland 2
  • Mindezt négy nap alatt
  • Pontos eladott példányszám nem ismert

Bár az első hírek még másfélmillió eladott Wasteland 2-ről szóltak, azóta kiderült, hogy valójában nettó profitról beszélt az InXile, és valaki jól félreértette a dolgokat. Nade sebaj, ez is nagyon jó hír, hiszen azt jelenti, hogy a Kickstarter nélkül soha meg nem valósuló RPG sikeresnek mondható, még úgy is, hogy a támogatók már régen megkapták a saját példányukat.

A Wasteland 2-t 2012 tavaszán lőtte fel az InXile a legnagyobb közösségi finanszírozással foglalkozó oldalra, a Kickstarterre. Az eredeti programot is megalkotó Brian Fargo 24 évvel később döntött úgy, hogy visszanyúlna a posztapokaliptikus szerepjátékok gyökereihez, mivel azonban az ötletét egy nagy kiadó sem díjazta volna, a játékosokra bízta a Wasteland 2 sorsát. A projekt hatalmas siker lett, a munkálatok finanszírozásához kért 900.000 dollár helyett közel 3 millió folyt be, majd két és fél év fejlesztés után végre megjelent a játék.

Nem semmi utat járt be tehát a Wasteland 2, ezt pedig nemcsak az InXile-nak köszönheti a játékvilág, hanem a pénzükkel bőkezűen bánó játékosoknak is. Kösz, srácok, nagyok vagytok!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!