• A Skull and Bonesban részletesen személyre szabhatjuk hajóinkat
  • Lesz mikrotranzakció
  • Hajóinkon látszódni fog ténykedésünk
  • Ahogy az is, ki szerezte pénzért, és ki a teljesítményéért a hajója elemeit

Az E3-on bemutatott Skull and Bones le sem tagadhatná, hogy az „apukája” az Assassin’s Creed 4: Black Flag volt, ugyanakkor a mindkét játékot jegyző Ubisoft Blue Byte szeretné, ha a hajózáson és kalózkodáson kívül több hasonlóság nem lenne a programok között. Bár azzal, hogy ebben nem egy orvgyilkost alakítunk, máris eléggé eltérnek egymástól.

A Gamespotnak adott interjúban Justin Farren kreatív direktor elárulta, hogy a Skull and Bonesban a hangsúly erőteljesen magára a hajózás élményére tolódott el. Szeretnék, ha a játékosok ugyanúgy kötődnek a hajójukhoz, mint ahogy az Assassin’s Creed 4-ben kötődtek a Jackdaw-hoz, csak itt még mélyebben testre szabhatjuk majd bárkánkat.

Ehhez természetesen nagyban hozzájárul majd a mikrotranzakció, amiről ugyan egyelőre sokat még nem árultak el, de azt igen, hogy nem akarnak olyan játékot, amiben az lesz a nyerő, aki többet tud fizetni. Lesznek szezonális események (hasonlóan a For Honorhoz), amelyeken megnyerhetőek lesznek különféle kozmetikai elemek is, és így mindenki látni fogja a másik hajójáról, hogy az pénzért vásárolta meg a cuccait, vagy azzal szerezte meg magának zsákmányát, hogy ő a legjobb hajós a digitális óceánon. Farren szerint ez azért is fontos, mert így képet kaphatunk arról, milyen ellenséggel nézünk majd szembe.

Érdekesség, hogy a játék belső gazdasága az Indiai-óceán reálgazdaságát fogja emulálni, vagyis olyan dolgokat szerezhetünk meg, amikre tényleg szükségünk van a vízen (teszem azt élelem, vitorlavászon, kötél), ami igen veszélyessé is válhat, hála a fejlett időjárás szimulációnak. Szeretnék elérni, hogy ténykedésünk látszódjon ladikunkon, így igen részletesen személyre szabhatjuk majd. A fejlesztők maguk közt ezt csak "hajópornónak" nevezik. Sok mindent megszerezhetünk majd a többi hajóról, de persze a legkalózosabb dolog a kincses ládák felkutatása lesz.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!