• Kivették a Sniper: Ghost Warrior 3-ból a Denuvót
  • Ez viszont nem okozott teljesítménybeli javulást
  • Pedig sokan erre számítottak
  • Sniper: Ghost Warrior 3 teszt

Sokan gondolták úgy, hogy a Sniper: Ghost Warrior 3 teljesítményproblémáit nem más, mint a Denuvo anti-temper program okozza, mindezt annak ellenére, hogy több bizonyíték is mutatja: a Denuvo nem ront a játékok teljesítményén. Remek példa erre a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, az Injustice 2, a Mad Max vagy éppen a Doom.

A Sniper: Ghost Warrior 3-ból nemrég eltávolította a CI Games a védelmet – amúgy sem volt már értelme, hiszen a játékot elég gyorsan feltörték –, úgyhogy a DSOG portál úgy döntött, teljesítménytesztnek veti alá az új változatot. Ehhez egy Intel i7 4930K 4.2 Ghz-es processzorral, NVIDIA GTX980Ti videokártyával és 8GB RAM-mal felszerelt PC-t használtak, amin a Windows 10 64 bites változata pöfékelt.

Javulást egy oldalról tapasztaltak: gyorsabb lett a pályák betöltése. Ugyanakkor azt nem tudták eldönteni, hogy ez tényleg a Danuvo eltávolításának az eredménye, vagy utólagos optimalizáláson esett át a Sniper: Ghost Warrior 3. Az viszont egyértelmű, hogy maga a játék teljesítménye nem javult, még mindig képes 41-48 fps-es esést produkálni Very High beállítások mellett.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!