• A Sony konzolján nem lesz crossplay
  • Nincs rá szükség, mert a Playstation 4-en a legjobb játszani
  • Ezt nyilatkozta Joshida Kenicsiro a cég részéről

Miközben a Rocket League és a Fortnite játékosai (csak hogy két népszerű, és ismert példát említsünk) vígan együtt játszanak, akár PC, Xbox, vagy mobil legyen a választott eszközük, a Sony hajthatatlan. Számos kritika érte már a céget emiatt, és az igazat megvallva teljes mértkében érthető üzleti hozzáállás, hogy nem engednek másokat be, vagy éppen ki saját ökoszisztémájukból. Az már más kérdés, hogy ez kinek mennyire tetszik…

Ahelyett azonban, hogy az eddig hajtogatott „még gondolkozunk rajta”, netán a roppant egyszerű „csak” kifejezést, vagy esetleg a „mert úgy döntöttünk” kimerítő választ adta volna a crossplay-t illető kérdésre, Joshida Kenicsiro az éves, Berlinben megrendezésre kerülő IFA (nem, nem a teherautó: Internazionale FunkAusstellung, azaz Nemzetközi Rádiókiállítás, mely a rádiózás hajnala óta egy méretes tech-expóvá nőtte ki magát) során nem éppen jó marketingeshez méltón nyilatkozott:

„Úgy gondoljuk, hogy mindig a Playstation a legjobb hely a játékra. Úgy hiszem, hogy a Fortnite a Plastation 4-en adja a legjobb élményt a felhasználóinknak. Az alapján döntünk, hogy mi a legjobb a felhasználónak. Mi így gondolkodunk a keresztplatformról.”

És ezt ugye eldöntik helyetted is. A Fortnite-nál maradva: ha van egy fiókod az Epic Games-nél, mellyel vígan játszol PC-n, de egyszer úgy döntesz kipróbálod Playstation 4-en is, akkor bizony ahhoz a fiókhoz többet máshol már nem férhetsz hozzá, csak a Sony konzolján. Hogy ez mennyire fair, annak megítélését rátok bízzuk.

switch-ps4-xbox-crossplay.jpg