• Emelkedik a PS Plus előfizetés ára
  • Augusztus elsején már többet kell fizetni érte

A Sony kétévente megemeli a PS Plus előfizetések árát. Ez megtörtént 2015-ben, 2017-ben, most pedig 2019-ben újra drágul a szolgáltatás, közölte a japán cég. Egyelőre Japán és Európa van megerősítve, az öreg kontinensen ezen belül négy országot nevesített a Sony: Németország, Svédország, Svájc és Franciaország. Az új árak a szokott módon augusztus 1-től lépnek hatályba, de érdekes módon a változás nem egységes minden országra vonatkozóan.

Hogy ez mit jelent? Németországban az éves és a negyedéves előfizetés ára nem változik, míg a havié igen. Svédországban mindegyik ára emelkedik, a legkevesebbel az évesé (7,6%), a legnagyobb mértékkel a havié (26%). Svájcban ugyanez lesz, ott 10, 3 és 2 svájci frankkal emelkednek az árak, míg Franciaországban csak azoknak kell többet fizetniük, akik havonta újítják meg előfizetéseiket. Az elmúlt években a legnagyobb kritika azért érte a Sony-t, mert a PS Plus-ban csak indie játékokat adott (pl. Super Meat Boy-t 2015. októberében, Nom Nom Galaxy-t 2016. februárjában), de ezen szerencsére változtatott a konzolgyártó, és egy ideje jobbnál jobb címekhez juthatnak hozzá az előfizetők, hurrá! A júniusi kínálatot már megírtuk, és most sem lehet panaszkodni. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kis hazánkban lesz-e árváltozás, amint részleteket kapunk, megírjuk. Addig is töltsétek le a Borderlands-et és a Sonic Mania-t, és élvezzétek a programokat, mert lehet!

ps-prices-increasing.jpg