• Megérkezett a Sony negyedéves üzleti jelentése
  • Ez volt a videojátékos részleg harmadik legjobb negyedéve
  • A PS4-eladások 110 millióhoz közelítenek

A Nintendo egészen elképesztő negyedévvel húzta be az ünnepi szezont, ugyanakkor a Sony-nak és a PS4-nek sincs oka szégyenkeznie, derül ki a japán cégóriás friss üzleti jelentéséből.

A PlayStation-részleg bevétele 5.81 milliárd dollár, nyeresége pedig 492 millió dollár volt az októbertől decemberig tartó negyedévben, ami ugyan 20, illetve 27 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbihoz képest, de még így is a divízió történetének harmadik legerősebb negyedéve volt ez.

sony-ujabb-merfoldkovet-kozelitettek-meg-a-ps4-eladasok.jpg

PS4-ből 6.1 millió került a boltokba a vizsgált időszakban, ami kétmilliós visszaesés 2018-hoz képest, de még így is sikerült megközelíteni a következő mérföldkövet - összességében már 108.9 milliónál tart a konzol, időarányosan pedig még mindig a PS2 előtt jár, amely ugyebár 150 millióig jutott.

Szoftverből 81.1 millió fogyott (ennek 49 százaléka volt digitálisan értékesített), összességében pedig - ahogy arról már beszámoltunk - bőven egymilliárd felett van az eladott PS4-játékok mennyisége.

Amit még mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy rekordot döntött a PS Plus-előfizetők száma, amely jelenleg 38.8 millió - korábban sosem volt még ilyen magas.