A múlt héten elhunyt Leonard Nimoyra a Star Trek Online játékosai úgy emlékeztek meg, hogy összegyűltek Spock szülőbolygóján, a Vulcanon. A programot kézben tartó Cryptic Studios ekkor tett ígéretet arra, hogy emlékművet állít a színész és karaktere emlékére. Mint kiderült, nem is egyet.

A Vulcanon és az Új Romuluson is felállítottak egy szobrot. Előbbi talapzatán a már szállóigévé vált „hosszú és eredményes életet” felirat található meg, míg a Romulan Köztársaságban emelt szobron a „többség igénye fontosabb a kevesekénél” mondat olvasható.

Emellett a jövő hét folyamán fekete zászlók jelennek majd meg a Földi Űrdokkban, a klingonok anyabolygóján, a Qo’noSon és az Új Romuluson. Ugyanezeken a helyeken egy-egy emléktáblát is elhelyeztek a fejlesztők a Star Trek Online-ban, amin már nem csak Nimoy, de a Star Trek más már elhunyt fontos személyének a neve is szerepel. Egész pontosan a Dr. McCoyt alakító DeForest Kellyé, a Scottyt megformáló James Doohané, az eredeti sorozatban, Az új nemzedékben és a Deep Space Nine-ban is szerepet vállaló Majel Barretté (sőt, szinte minden Star Trek filmben és videojátékban ő adta a föderációs komputerek hangját), valamint Barrett egykori férje és a franchise-t kitaláló Gene Rodenberryé.