• Új információk derültek ki a S.T.A.L.K.E.R. 2 kapcsán
  • A megjelenési dátum egyelőre nem ismert

Régóta tudtuk már, hogy készül a S.T.A.L.K.E.R. 2, a tegnapi Xbox Games Showcase keretein belül azonban végre egy trailert is kaptunk a játékról. De vajon mennyire fedték az ott látottak a valóságot? Többek között erre is válaszoltak a fejlesztők egy rögtönzött FAQ keretein belül.

stalker-2-kerdesek-es-valaszok.jpg

A videóban mutatott látvány valójában nem a tényleges ingame grafika volt, hanem az a cél, amit el szeretnének érni a részletesség és az atmoszféra tekintetében. A megjelenés kapcsán pedig annyit árultak el, hogy első körben PC-re és Xbox Series X-re fog megjelenni a játék, méghozzá az Xbox Game Pass részeként, vagyis később más verzió (vélhetően PS5) is várható belőle. A dátumot azonban még nem állnak készen bejelenteni.

Magáról a világról megtudtuk, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 minden idők egyik legnagyobb open world univerzuma lesz, méghozzá egy epikus, szerteágazó történettel, ahol a döntéseinknek egyaránt lesznek rövid távú következményei, illetve az egész világra kiterjedő hatásai is. Magának a sztorinak pedig több lehetséges befejezése is lesz.