• Jean-Luc Picard visszatér egy új Star Trek sorozatban
  • Újra az idén 78. életévét betöltő Patrick Stewart fogja játszani
  • A sorozat húsz évvel a Star Trek: Nemezis után fog játszódni
  • Feltehetően 2020-2022 környékén mutatják be
  • Januárban indul a Star Trek: Discovery második évada
  • Készül a Star Trek 4
  • Tarantino is dolgozik egy Star Trek mozin

A rajongók számára igazi meglepetés volt az a bejelentés, amit a Las Vegas-i Star Trek találkozón maga Sir Patrick Stewart tett meg: 16 év után visszatér Jean-Luc Picard kapitány szerepébe. Ez persze azt is jelenti, hogy a CBS a Star Trek: Discovery-n túl egy másik Star Trek sorozaton is dolgozik, ami szintén az eredeti idővonalon játszódik, de nem Kirkék előtt, hanem a Az új nemzedék, a Deep Space Nine és a Voyager után.

Stewart elmondta, hogy a sorozatban Picard húsz évvel lesz öregebb, mint amikor utoljára a Star Trek: Nemezisben láttuk, vagyis nem teljesen lesz ugyanaz az ember, hiszen húsz év nagy idő, ezalatt mindenki megváltozik. Feltehetően már nem a USS Enterprise E kapitánya, már ha még létezik az Enterprise E, és nem valamilyen másik betűjel van előtte. Bár az ellenkezője sem lehetetlen, hiszen anno Kirk azt mondta neki, hogy sose hagyja el az Enterprise kapitányi székét.

Ugyanakkor Stewart nyilatkozatából az is kiderült, hogy az új sorozat, ami a CBS streaming szolgáltatásán, az All Accessen fog futni (itt fut a Discovery is), valamikor a 2399-es évben fog játszódni, 12 évvel a Romulus és a Remus elpusztulása után. Illetve ezek alapján talán a bemutatóra is tippelhetünk 2020-2022.

Stewarton kívül a sorozaton dolgozik Alex Kurtzman (Star Trek, Star Trek – Sötétségben, Star Trek: Discovery), valamint James Duff (A főnök), Akiva Goldsman (Star Trek: Discovery), Michael Chabon (John Carter) és Kirsten Beyer (Star Trek: Discovery). Hogy más, a TNG-DS9-VOY érából ismerős karakter és színész visszatér-e még, az egyelőre kérdéses, de a régi sorozatok alapján szinte biztos, hogy feltűnnek fontosabb figurák.

A Paramount tehát alaposan leporolta a Star Trek márkát. A Discovery második évada 2019. januárjában indul el, amiben fontos szerepet kap a USS Enterprise Kirk előtti kapitánya, Christopher Pike. Emellett jön egy sorozat Jean-Luc Picard-ral, plusz két mozifilmen is dolgoznak. Az egyiken Quentin Tarantino, ez elvileg az eredeti idővonalon fog játszódni, a másikon S. J. Clarkson (The Defenders, Jessica Jones) dolgozik. Ez utóbbi a 2009-ben indult alternatív idővonal negyedik Star Trek filmje lesz.

star-trek-jean-luc-picard.jpeg