• Júniusban dől el, miről fog szólni a 2020-as Star Wars film
  • A pletykák szerint a főhős Boba Fett vagy Obi-Wan Kenobi lesz
  • A 8. részt nem befolyásolta Carrie Fisher halála
  • A 9. részt viszont alaposan újra kellett gondolniuk
  • A saga a 9. rész után valószínűleg pihenőre tér

Múlt héten mi is megmutattuk azokat a képeket, amiket a Vanity Fair készített a Star Wars 8. részéhez, Az utolsó Jedikhez. Ez azonban csak egy része volt annak a sorozatnak, amivel a magazin a Star Wars rajongóknak készült, merthogy ezt követően interjúk következtek a film készítőivel is. Ezekből kiderült néhány érdekesség.

Mark Hamill például elárulta, hogy miután elolvasta a 8. rész forgatókönyvét, közölte az írói és rendezői posztot is betöltő Rian Johnsonnal, hogy Luke egyik döntésével sem ért egyet. Félreértés ne essék, nem azt mondta, hogy nem tetszik neki a történet, csak ő nem így képzelte el Luke jövőjét annak idején. Hamill amúgy nagyon elégedett Johnson munkájával és magát a rendezőt is kedveli. Még a Star Wars Celebrationon mesélte el, hogy Johnson egyszer meglátogatta a lakásán, ahol Hamill elárulta neki: nagyon fél a nyolcadik filmtől, hiszen Luke igen fontos szerepet kap benne, és A Jedi visszatér óta ez lesz az első eset, hogy huzamosabb ideig kell Luke-ot alakítania. Erre Johnson azt válaszolta: „én is félek.” Hamill ezután biztos volt benne, hogy remekül együtt fognak tudni dolgozni.

A Lucasfilm elnökétől, Kathleen Kennedy-től a Star Wars jövőjével kapcsolatban tudhattunk meg érdekességet. Először is, egyelőre még nem tudják, mi lesz a 9. részt követő, 2020-as spin-off film témája. Jelenleg két terv verseng, ezek közül fognak júniusban választani. Bár pontosan nem tudjuk, mik ezek, a pletykák szerint az egyik terv középpontjában Obi-Wan Kenobi (természetesen Ewan McGregor alakításában), a másikéban Boba Fett áll.

Kennedy a Skywalker saga jövőjéről is megemlített egy-két gondolatot. Hogy lesz-e 10-11-12. rész, azt még nem tudja, illetve még azt sem döntötték el a Lucasfilmnél, hogy ha lesz folytatás, annak feltétlenül trilógiának kell lennie. Jelenleg úgy gondolja, hogy a 9. rész után a sagát pihenőre küldik, addig pedig a Zsivány egyeshez hasonló önálló történeteket fognak mozivászonra álmodni.

Aztán szóba került Carrie Fisher, egész pontosan az, hogy a színésznő tavaly decemberben bekövetkezett sajnálatos halála miképpen hatott a készülő 8. és 9. filmre. Kennedy elmondása szerint Az utolsó Jedire seho, semmiféle változtatást nem eszközöltek rajta. A 9. részt viszont jelentősen újra kellett gondolniuk. A forgatókönyvvel Colin Trevorrow épp decemberben lett készen és a Skywalker-ikreknek nagyon fontos szerepük van a történetben. Fisher halálával viszont Leiát ki kell vonni a képletből, mert a szerepet nem akarják sem más színésznőnek adni, és CGI Leiát sem szeretnének alkalmazni, legalábbis nem hosszútávon.

További érdekesség még, hogy a Kylo Rent alakító Adam Driver meglehetősen távolságtartó volt a forgatáson, nem barátkozott a többi színésszel. Elmondása szerint mindezt azért, mert szeret a szerepében maradni még a forgatási szünetekben is, márpedig Kylo nem az a bratyizós fajta.