Eddig úgy tudtuk, hogy az E3-on bejelentett Star Wars: Battlefront elkészítéséért a DICE Los Angeles-i ága fog felelni. Valljuk be, a hír nem adott okot az optimizmusra, hiszen az EA az új stúdiót túlnyomórészt a megboldogult Danger Close Games dolgozóival töltötte fel, akik a tragikus Medal of Honor: Warfighter FPS-t is elkövették.

Nos, a legújabb hír kedvezőbb. E szerint a Battlefront elkészítéséért a Battlefield 4-et jegyző, Stockholmban székelő anyavállalat felel, a Los Angeles-i ág csak besegít nekik, ahogy a BF4 esetén is. Patrick Söderlund, az EA Labels elnöke a következőket mondta a Eurogamer portálnak:

„Sok támogatást kap Stockholm Los Angelesből. Olyasmikre gondolj, mint a kiegészítőcsomagok vagy a prémiumszolgáltatások, ezeket csinálja a DICE LA. De az alapjáték, a Battlefront a svédeknél készül. Akárcsak a Mirror’s Edge 2. És így volt ez a Battlefield 4-nél is.” Úgyhogy akik eddig aggódtak az LA stúdió miatt, megnyugodhatnak, a Star Wars: Battlefront, mely még csak nem is egy Battlefield klón lesz, jó kezekben van.

Star Wars: Battlefront -- Megjelenés: 2014. ősz -- Gépigény: nem ismert