• Az EA minimum 6 milliós eladott példányt vár 2020. március végéig
  • A Star Wars Battlefront 2-ből 2017 végéig 7 millió darab fogyott el
  • A Star Wars Jedi: Fallen Order teljes mértékben az egyjátékos élményre koncentrál

Andrew Wilson vezérigazgató és Blake Jorgensen pénzügyi vezető a 2019-es üzleti év negyedik negyedévére vonatkozó konferenciabeszélgetés során vázolták fel a Star Wars Jedi: Fallen Orderrel kapcsolatos elvárásaikat. Vagyis az EA azt reméli, hogy a programból 2020. március 31-ig 6-8 millió darab fogy el.

Hogy túl nagy-e ez az elvárás vagy sem, azt nehéz megállapítani, pláne annak tükrében, hogy ugyanezen a konferencián az is kiderült, hogy az Anthem nem fogyott olyan jól, mint ahogy várták. Ugyanakkor a 2017 novemberében megjelent Star Wars Battlefront 2-ből a körülötte kialakult botrány ellenére az év vége előtt, azaz kevesebb, mint három hónap alatt 7 millió darab ment el, január végén pedig már 9 milliónál járt – persze az EA elképzeléseit még ez is alulmúlta. A Fallen Ordernek ezt kell megközelítenie majdnem fél év alatt, szóval nem lehetetlen a dolog, ha a Respawn egy jó játékot tesz le elénk.

Persze a két program között nagy a különbség, hiszen a Battlefront egy bejáratott cím, a Fallen Order viszont új. Az előbbi a többjátékos élményre lett kihegyezve mikrotranzakciókkal és DLC-kel, a másik színtiszta egyjátékos program lesz, nincs benne semmiféle többjátékos lehetőség, se mikrotranzakció, és egyelőre még DLC-t sem terveznek hozzá.

Ugyanakkor rengeteg játék bizonyította már, hogy jó sztorival és élvezetes játékmenettel bizony többjátékos mód nélkül is el lehet adni több millió példányt, szóval a Star Wars Jedi: Fallen Ordernek megvan minden esélye arra, hogy teljesítse az elvárásokat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!