• Todd Fisher húga halála után is szerepelni fog a 9. részben
  • Állítása szerint a 7. részhez forgatott archív felvételeket használják fel
  • A Lucasfilm akkori nyilatkozata alapján Todd csak összezavarodott
  • Akkoriban a 9. rész helyzete meglehetősen kétséges volt
  • Azóta kiderült, hogy Todd igazat mondott
  • De emiatt nem neheztel a Lucasfilmre

Oké, tegyük gyorsan tisztába a dolgot, mert sajnos a korlátozott karakterszám nehezen kifejthetővé teszi a dolgot. Szóval, Carrie Fisher ugye elhunyt 2017 decemberében. Nem sokkal később a színésznő bátyja, Todd Fisher azt nyilatkozta, hogy húga visszatér a 9. részben Az ébredő Erő fel nem használt jeleneteinek hála.

Ekkor Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke azt nyilatkozta, hogy fogalma sincs, miről beszél Todd Fisher, szerinte csak összezavarodott. A múlt héten viszont kiderült, hogy Leia valóban visszatér a 9. részben, és újfent az elhunyt Carrie Fisher játssza, méghozzá úgy, hogy Az ébredő Erőhöz forgatott, de fel nem használt jeleneteket hasznosítják újra. Akkor ki is zavarodott össze?

Nos, a válasz nem igényel túl nagy gógyit. Todd Fisher még tavaly decemberben nyilatkozott, amikor is a Star Wars 9. része pont Fisher halála miatt eléggé kétes stádiumba került. Az eredeti rendező és forgatókönyvíró, Colin Trevorrow ugyanis nagy szerepet szánt Leiának, és az utólagos infók alapján a kirúgásának egyik oka (a rendező nehéz természete mellett) az volt, hogy nem akarta Fisher halála miatt átírni a könyvet.

Szóval kirúgták a rendezőt, és volt egy használhatatlan forgatókönyvük. Ekkoriban ráadásul a médiában is terjengett a hír a recastingtól a CGI Leiáig minden. A Lucafilm pedig rendezőt sem tudott felmutatni a filmhez, nemhogy megoldást Leia kérdésre. Akkor éppen azt sem tudták, hogy fogják tető alá hozni időben a 9. részt (ekkor ugye a premier még 2019 májusa volt). Így nem csoda, ha Kennedy nem tudta, milyen alapon jelent ki bármit is Todd, illetve Todd – akinek semmi köze a Star Warshoz, így kijelentéseinek semmiféle alapja sincs – sem tudott okosat mondani, csak megemlített valamit, amit (jó esetben) hallott valahol.

J. J. Abrams visszatérésével viszont elkészült az új forgatókönyv, így már konkrét dolgokat árulhatott el a Lucasfilm, így bár Kennedy kijelentése az összezavarodottságról talán nem túl reális, de érthető. Ezt Todd is belátta és friss nyilatkozata alapján megérti, miért mondták ezt, és persze örül, hogy húga még egyszer utoljára szerepet kap.

Ugyanígy örül a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill, aki szintén szerepel a 9. részben. Elmondása szerint Fisher nem pótolható, így nagyon örül, hogy nem castingolják újra Leia szerepét, ugyanakkor nehéz lesz úgy játszani a filmben, hogy tudja, már nincs köztük.

leia-organa-luke-skywalker.jpg