StarCraft 2: megjöttek az emberek...az emberi fajt! A terranokról készült videót úgy vártuk már, mint a messiást. Emlékszem, amikor az egyik félrészeg haveromnak elmeséltem, hogy bejelentették a StarCraft folytatását, a fiú a másodperc tört része alatt kijózanodott, belekarolt a kezembe, és azt mondta: ismételd meg! Azóta együtt lógunk a világhálón, és értesítjük egymást, ha bármelyikünk új anyagra bukkan. Mit ad isten, éppen egy újabb Heroes V partiba vágtam volna bele orosz cimborámmal, Igorral, amikor is megcsörrent a telefonom, és valami iszonyatos sikítást követően barátom jelezte: "Fent van az embereket bemutató videó a honlapon!", majd rám csapta a telefont. Ezután közöltem Igorral tört angolom segítségével, hogy sajnos nem tudjuk folytatni a partit, mert dolgom van - ezt azonnal meg kell osztanom az én imádott olvasóimmal. Igor pedig roppant megértő - mire eljutottam az adminfelületünkig, már hallottam TeamSpeaken, hogy beszervezett magának valami magyar lánykát...

StarCraft 2: megjöttek az emberekNo, de félre a körítéssel, végre itt van, megérkezett, és nézhető HD-minőségben az a videó, amelyre én személy szerint a program bejelentését követően várok. Közel hétszáz megabyte-ot nyom a kicsike, de minden pillanatért megéri: a grafika gyönyörűbb, mint valaha, az egységek hatásosabbak, mint eddig bármikor, és bizony a hangulat pont annyira kristályos, mint a sokunk által imádott nagy előd esetében is volt. Kérem szépen, a szemünk előtt fejlődik - a közösség tagjainak reakciói alapján változik - a játék, és ahogy nézem, bemutatóról bemutatóra egyre javul a minőség: az üdítő új ötletek és a bevált régi klasszikusok együtt nem egy szimpla folytatást fognak életre kelteni a Blizzard szakemberei, hanem "A" folytatást.  Csak végre láthatnánk már, csak végre játszhatnánk már!

A videóban a  készítők bemutatják többek között az új depókat, amelyek most már egy klikkeléssel a föld alá húzódhatnak, hogy aztán utat engedjetek a távozni kívánó seregeinknek. Előkerül a Thor is; ez a rettenetesen nagy egység nemcsak hogy ágyúkkal, de egy minden tűzerőt bevetni képes extra támadással is bír - szem nem marad szárazon abban az épületben, amelyre lesújt haragja. Régi ismerősök is visszaköszönnek, például a szárazföld egyenetlenségeit figyelmen kívül hagyó gyalogosok is - pont ekkor villan fel egy másik újítás, a főépületből kibontható gigantikus védelmi ágyú -, valamint, hogy ne legyünk elkenődve, megmutatkoznak a ghostok is, akik immáron mesterlövészpuskával vannak felszerelve, és egy könnyed lövéssel leteríthetik bármelyik gyalogsági ellenfelüket, vagy akár segítséget is hívhatnak, hogy pár közkatona elterelje róluk a figyelmet. Fantasztikus videó, egy fantasztikus játékhoz!