Aki végképp nem bírja tovább cérnával, most picit vigasztalódhat, hiszen a Fantasy Flight Games (a WoW, a Warcraft, a LOTR, a Doom, vagy az Arkham Horror jó nevű gyártója) elkészítette a táblás verziót, méghozzá a Blizzard áldásával és támogatásával, így abszolút autentikus élményhez juthatunk. (A tavalyi BlizzCon rendezvényen már bemutatták, mi is írtunk róla, a debütálása októberben volt, a nemzetközi terjesztés azonban most indult be igazán.)

StarCraft II: a táblás játékA tetszetős doboz 180 műanyag figurát rejt, mely több tucat egységet jelent, természetesen mindhárom oldal képviseletében (ezek két-két frakcióra vannak osztva, így összesen 6 játékos vehet részt a kb. 3 órás meccsekben), és ezek, hűen a hagyományokhoz, egyedi képességekkel és játékstílussal bírnak. A tábla, hasonlóan sok stratégiai játékhoz, moduláris, azaz elemekből építhető fel (egy-egy elem egy bolygót jelent), így minden menet egyedi lehet, új élményeket kínálva. A harcrendszer kártyaalapú, harcosainkat különféle technológiákkal láthatjuk el és számos módon fejleszthetjük, így lehetőségünk van mindenféle, a számítógépes címben is meglévő taktikát és lépést bevetni, legyen szó egy kiadós zergling rushról, az ellenséges inváziót feltartóztató protoss pajzs használatáról, vagy egy álcázott ghost terelgetéséről, egy nukleáris lövedék célba juttatása érdekében. Különféle eseménylapokat is húzhatunk, melyek mindenféle finom dologhoz juttatnak minket, győzelmi lehetőség pedig többféle van, például az ellenfelek teljes eliminálása, vagy 15 speciális pont elfoglalása.

Elég összetett a cucc, nehéz lenne mindent leírni - akik értenek angolul, most kissé előnyt élveznek, ugyanis alant látható egy kis gyorstalpaló a játékról (melyet egyébként jobb minőségben a szerverre is felpakoltam), látványos bejátszásokkal és körítéssel fűszerezve, így mindenki számára ajánlom megtekintését (magyar nyelvű leírás pl. ezen az oldalon található). Idehaza is kapható, az Ezüstsólyom Fantasy webáruházában engedménnyel, 15 300 Ft-ért szerezhető be az eredeti, angol változat, a magyar nyelvű verziót 18 ezerért márciusra ígéri a forgalmazó.