StarCraft II: Heart of the Swarm -- jönnek a Groupok!

A jövőre megjelenő StarCraft II: Heart of the Swarm több komoly átalakítást is eszközöl multiplayer terén. A klánokról már volt szó, most viszont bemutatkoztak a Groupok, azaz csoportok, melyek a kevésbé megszállott stratégákat célozzák. Bár ezeknek is lesz saját csatornájuk és üzenőfaluk, a hozzájuk csatlakozó játékosok száma „közel végtelennek” ígérkezik, míg egy klánban nem lehet több 50 főnél. Egy játékos 20 csoporthoz csatlakozhat egyszerre, míg a klánoknál ez az arány egy az egyhez, tehát utóbbiak jóval nagyobb elhivatottságot követelnek, megőrizve a klánok világát a hardcore közönség részére. A csoportok továbbá tagek nélkül is elvannak -- a klánoknál ez elvárás.

A Blizzard hivatalos közleménye szerint a csoportok és a klánok eleinte egyformának tűnnek majd a játékosok szemében, és kell egy kis idő, mire elhatárolódnak egymástól. Ez azonban meg fog történni, és erre a fejlesztők is rátesznek egy lapáttal: a klánok között megannyi kompetitív mérkőzést szerveznek, míg a csoportokba verődött játékosokat könnyedebb szociális opciókkal látják el.

Érdekes elképzelés, meglátjuk, mi sül ki belőle. A StarCraft II: Heart of the Swarm március 12-én fog megjelenni, kizárólag windowsos PC-re.