Emlékeztek még az első Steam vásárlásotokra? Én igen. 2006. novemberében vettem meg a Half-Life 2 Holiday Collection-t, ami a Half-Life 2-t, az Episode One-t, és a Deathmatch-et tartalmazta. A Steam indulása óta rengeteg játék és viccjáték, valamint felhasználói program került be a kínálatba, amik közül vásárlók válogathatnak.  Jan-Peter Ewert, a Valve üzletfejlesztésért felelős vezetője egy oroszországi konferencián kijelentette, hogy a 2018. első hónapjaiban a Steamnek 13 és fél millió első vásárlója volt, ami rekordnak számít. 

Az egyszerre jelen lévő Steam felhasználók is egyre nagyobb számban vannak fent a legnépszerűbb digitális platformon. Négy évvel ezelőtt a szám 5 és 10 millió között volt, ma pedig már 20 milliónál tart, az aktív napi játékosok száma pedig 40 millió körül van. Mit szóltok ehhez az adatokhoz?

Az eredményekben az olyan apróságok is beleszámítanak, hogy a Valve a vásárlások alkalmával már 38 helyi valutát támogat, és közel 80 féle fizetési módot. A Steam fejlődése a következő években sem állhat le, de hogy hova tart, az egyelőre nehéz megjósolni.