• A fejlesztők közzétették a Satisfactory eladási adatait
  • Az Epic Games Store-on 958 ezer, a Steamen 367 ezer példány fogyott belőle

Ritka az, amikor darabra pontos eladási adatokat kapunk egy játékról, pláne úgy, hogy az adott cím több digitális áruházban is megjelent, a Satisfactory fejlesztői azonban most kivételt tettek, a Coffee Stain ugyanis előállt a hivatalos számokkal.

"Úgy gondolom, hogy az átláthatóság nagyon fontos, és én mindig is próbáltam az lenni, amennyire csak lehet. Egyes emberek szerintem tudni akarják a számokat. Ők kíváncsiak rá, nekünk meg megvannak – szóval miért ne tennénk közzé őket?" – mondta Jace Varlet közösségi menedzser.

steam-vs-epic-games-store-satisfactory-modra.jpg

A Satisfactory eredetileg Epic Games Store-exkluzívként debütált, ahol 15 hónap alatt 958.917 példány fogyott belőle (ebből az első félmilliót három hónap alatt adták el). Nemrég azonban a Steamen is megjelent, ahol egy hónap alatt 367.601-en vetették rá magukat a gyárépítős játékra.

Ebből is látszik, hogy – bár az Epic Store-os számok is nagyon szépek voltak – a Steamen időarányosan népszerűbb a játék, és a fejlesztők szerint idővel meg is fogja előzni az Epic Store-os eladásokat, ami szerintük alapvetően három dolognak tudható be. Egyrészt a Steam közönsége sokkal nagyobb, másrészt a Steam Summer Sale során akciós volt a játék, ami miatt folyamatosan ott volt a népszerűségi lista élén, harmadrészt pedig a Satisfactory szerintük egy sokkal jobb játék most, mint bő egy éve volt, köszönhető a frissítéseknek.