• Jön a második szezon
  • Októberben jelenik meg
  • Előzetes jött hozzá

A jelenleg is futó Season of the Malignant egy titokzatos járvány történetét dolgozza fel, amely a Szentély elpusztításával fenyeget. A játékosoknak a Fény Katedrálisának egykori papja segítségével kell törekedniük arra, hogy megállítsák a gonosz terjedését a birodalomban. A Blizzard most elárulta, hogy a Diablo 4 közelgő második szezonja a "Season of Blood" címet viseli, és 2023. október 17-én jelenik meg. Az idei Gamescom-on bemutatott előzetesben egy új vámpírvadász társat is bemutattak.

Két dolgot sosem lehetett elvitatni a Blizzardtól: piszok jól értenek a különféle világok megteremtéséhez és olyan CGI-előzeteseket és átvezető videókat pakolnak le az asztalra, hogy azonnal letesszük a hajunkat. A Season of Blood esetében ez nem igazán jött össze – itt csak rajzolt, de legalább jó véres prezentációt kaptunk. A videóból kiderül, hogy a játékosoknak vámpírképességeket kell elsajátítaniuk ahhoz, hogy megküzdhessenek az ellenséggel, amihez a játékban bevezetik az Erys nevű vámpírvadász társat, akinek Gemma Chan hollywoodi színésznő adja a szinkronhangját. Ezzel együtt a Season of Blood egy új küldetéssorozatot is tartalmazni fog, amelyről azonban még nem tudni, hogy ez közvetlenül Lilith legyőzéséhez és az utána lévő eseményekhez kapcsolódik-e, vagy teljesen független lesz ettől.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.