• A júniusban ingyenesen érkező Cinematic Story Expansion DLC-ben meséli el a Capcom a Street Fighter V történetét…
  • … ám az összesen 1-2 óra alatt végigjátszható lesz
  • Megérkezett a launch tariler is

A Capcom eddig nem nagyon törődött azzal, hogy épkézláb történetet kanyarítson a Street Fighter-széria egyes epizódjaihoz (mondjuk a rajongók sem igényelték túlzottan), a háttérsztorit, a karakterek eredetének kibontását inkább a franchise univerzumába tartozó képregények, animék, élőszereplős filmek feladatának tekintették. A cég bevallás szerint azonban a mai napon debütáló új felvonás szakít ezzel a hagyománnyal, a Street Fighter V ugyanis több formában is gazdagítja a bunyós játék mitológiáját.

Egyfelől már a premierkor elérhető lesz az úgynevezett Character Stories játékmód a programban, melyben az egyes harcosok háttértörténeteit tárhatjuk fel a korábban a Capcom több játékán is dolgozó ismert japán művész, Bengus illusztrációin keresztül. Ám ezt a fejlesztők júniusban egy a Street Fighter IV és a Street Fighter III közötti időszak eseményeit feldolgozó történet-orientált játékmóddal fejelik meg, melyet az ingyenes Cinematic Story Expansion DLC formájában adnak hozzá a játékhoz. Az ígéretek szerint ebben egy látványos átvezető animációkkal dúsított történetet kapunk, ami főként M. Bisonra és a Shadaloo nevű szervezetre koncentrál, ám ezzel véget is értek a jó hírek.

A Street Fighter V mai debütálása kapcsán ugyanis a játék két producere, Yoshinori Ono és Tomoaki Ayano (utóbbi Chun-Linek öltözve) egy videót tett közzé a PlayStationAsia YouTube-csatornáján, amiben sok egyéb apróság mellett azt is elárulták, hogy a Cinematic Story Expansion DLC mindössze 1-2 óra alatt végigjátszható tartalommal bír. Persze számítani lehetett rá, hogy nem lesz túlságosan vaskos a kiegészítő, de egy ilyen nagy reklámozott opció esetében mindenképpen szomorú a soványka tartalom. Pláne, hogy a két szakember azzal viccelődik a videóban, hogy különállóan, pénzért kellene adniuk a csomagot, ha már ennyi mindent belezsúfoltak a kiegészítőbe.

Mielőtt azonban nagyon elszontyolodnánk, nézzük meg inkább a Street Fighter V launch trailerét, mely bő egy percben összefoglalja, milyen újdonságokra számíthatunk az új epizódban.