• A Capcom trailer-sorozatban mutatja be a február közepén debütáló játék harcosait
  • Eddig négy karakter, Necalli, Zangief, Ken Masters, és Nash kapott saját videót
  • A játékban a Character Stories játékmódban és a Cinematic Story Expansion DLC-ben felvezetett történetben még jobban megismerhetjük majd őket

A Capcom várva várt verekedős programja február 16-án jelenik meg, így a cég elérkezettnek látta az időt, hogy egy kicsit jobban bemutassa nem csak a friss karaktereket, hanem a jól ismert visszatérő harcosokat is a rajongóknak egy trailer-sorozat formájában, melyet maga a cég közösségi koordinátora, Matt Edwards narrál.

Necalli a régi motorosok számára is szolgál majd meglepetésekkel, hiszen a brutális stílusban küzdő, ökölcsapásaival akár földrengést is előidézni képes hosszú hajú pofonosztó a Street Fighter 5-tel mutatkozik be a szériában három másik friss karakterrel (Laura, Rashid, és F.A.N.G.) egyetemben. A bemutatóból túl sok háttérinformáció nem derül ki Necalliról, az viszont igen, hogy az újoncok bátran választhatják majd őt gyorsasága, elsöprő ereje, erős védelme, és könnyen előcsalogatható kombói miatt.

Az orosz hústornyot, Zangiefet bizonyára nem kell különösebben bemutatni a Street Fighter-széria szermeseinek, hiszen ő már az 1991-es Street Fighter 2-nek is fontos szereplője volt. Az orosz birkózó a nyers megoldások híve, de bevethetjük majd a verekedésekben kedvenc pörgős mozdulatát is, mely során cséphadaróként ütlegeli az ellenfeleket. 

Ken Masters hasonlóan régi motoros, aki legjobb barátja (és egyben legfőbb riválisa) Ryu oldalán harcol a jók oldalán a széria kezdete óta. Az új epizódhoz komoly fazonigazításon esett át a szőke harcos, és nem csupán fizimiskáját, hanem egy kicsit a stílusát is átalakította a Capcom: a tűzlabdái például már nem lesznek olyan átütő erejűek, mint korábban, viszont a brutális sérüléseket okozó kiterjesztett kombói még mindig az egyik legtechnikásabb és leghatékonyabb karakterré teszik őt a felhozatalban. 

Nash egyenesen a halálból tér vissza az új részre (legalábbis a Street Fighter Alpha történéseit követően mindenki azt gondolta róla, hogy eltávozott az élők sorából), hogy revansot vegyen ősi ellenségén, M. Bisonon. Ám, hogy valami nincs rendben vele teljesen, azt a szándékoltan Frankenstein szörnyetegét idéző mozgása jelzi, igaz, emellett ugyanolyan hatékonyan hárítja el a tűzlabdákat az egykori kommandós, mint eddig, és persze teleportálásra, valamint az ellenfél életerejének elszívására is képes.

A Character Stories játékmódban azonban sokkal jobban megismerhetjük az egyes karakterek történeteit és motivációit az elismert japán művész, Bengus illusztrációin keresztül, mint a fenti videókban, majd pedig júniusban érkezik a Cinematic Story Expansion DLC, mely a Street Fighter IV és a Street Fighter III közötti időszak eseményeit meséli el, főként M. Bisonra és a Shadaloora szervezetre koncentrálva.