Érdekes és meglehetősen egyedi, sőt akár bizarrnak is nevezhető szavazást tett közzé a Stronghold 3 kapcsán a fejlesztő Firefly és a kiadó SouthPeak Games a játék hivatalos Facebook-oldalán: a rajongók eldönthetik, hogy ostromló seregünk miféle döglött állatot használjon muníciónak a hajítógépekben...

Stronghold 3 Koncepciórajzok, mûvészi munkákSimon Bradbury, a játék tervezője magyarázta meg, miről is van szó: „A középkori ostromok során gyakran sok időt töltöttek az emberek semmittevéssel. Az ostromlók néha mindenféle dolgokat hajítottak át a falakon, vagy annak reményében, hogy fertőzést, illetve pánikot okoznak, vagy csak unaloműzésből. Hagyományosan ilyen alternatív hajítógép-munícióként döglött tehenet használtunk a játékban, ám a Stronghold 3-ban jelentősen fejlesztjük ezt a lehetőséget, és lehetővé tesszük, hogy a játékosok több állati tetem közül válasszanak. Még egyszer kihangsúlyozom: ezek a lények már halottak, mielőtt röppályára állnának. Nincsenek az élők között. Kimúltak. Élettelenek.”

Természetesen ennek a funkciónak komoly stratégiai jelentősége lesz, hiszen az ostromlott vár udvarára csapódó porhüvelyből fertőző felhő tör elő (ennek nagysága függ a dög méretétől, kisebb lények esetén akár több apró „ragálypamacs” is keletkezhet), amely bejárja a belső tereket, elpusztítva a védőket. A Facebook oldalon az alábbi opciók közül lehet választani:

  1. Senile donkey (elaggott szamár)
  2. Cage of rabid otters (egy ketrec veszett vidra)
  3. Retired dancing bear (nyugalmazott táncoló medve)
  4. Sack of diseased badgers (egy zsák fertőzött borz)

Aki szavazni szeretne, az alábbi linken megteheti (Facebook-hozzáférés és bejelentkezés szükséges, de simán beírhatjátok az FB keresőjébe a „stronghold 3” kifejezést is):

http://www.facebook.com/stronghold3