• Március 24-én elhunyt Stuart Gordon amerikai színház- és filmrendező
  • Legismertebb munkái A Tágra nyílt elme (From Beyond), a Dagon: Az elveszett sziget és a Re-animátor - Az újraélesztő, A kút és az inga, az Edmond és a Halálra ítélve
  • Színházi alkotóként is sikeres pályát futott be

Március 24-én, kedd este elhunyt Stuart Gordon amerikai színház- és filmrendező. A Variety információi szerint halálát szervi elégtelenség okozta. Gordon leginkább független horrorfilmjei miatt vált ismertté a műfaj rajongóinak körében. A Tágra nyílt elme (From Beyond), a Dagon: Az elveszett sziget és a Re-animátor - Az újraélesztő című H. P. Lovecraft adaptációk hozták el számára a sikert, azonban színházi alkotóként is figyelemreméltó pályát futott be. 

Az 1985-ös Re-animátorral robbant be a köztudatba, amely a független horrorfilmek egyik korai műfajteremtő alkotásaként foglalja el méltó helyét a filmtörténetben. A fentebb említett műveken kívül olyan produkciók is az ő nevéhez fűződnek, mint A kút és az inga (Edgar Allen Poe elbeszélése nyomán), az Edmond vagy éppen a Halálra ítélve.

Mindezek mellett feleségével, Carolyn Purdy-Gordonnal együtt ő alapította a chicagói Organic Theatre Companyt. Itt debütált az egyik legelismertebb kortárs amerikai drámaíró, David Mamet Sexual Perversity in Chicago c. darabja is. Érdekesség, hogy 2005-ös Edmond c. filmje szintén Mamet drámáját adaptálja. Az utóbbi években aktív szereplője volt a los angeles-i színházi életnek is. 2011-ben mutatták be a Nevermore…An Evening with Edgar Allan Poe c. darabját, amelynek szereplőgárdájában helyett kapott a Re-animátor kultikus sztárja, Jeffrey Combs is.

Stuart Gordon 72 éves volt. Halálhírét családja osztotta meg a sajtóval.

stuart-gordon.jpg