A Sword of the Stars jó kis „négyikszes” űrstratégia, bár nem kevés hibával. Igaz, megosztotta a kritikusokat és a játékosokat is, de tény, hogy szépen fogyott belőle olyannyira, hogy két kiegészítő lemez is készült hozzá. A Born of Blood új fajjal, sok plusszal, még nagyobb kihívásokkal állította szembe a vásárlókat, a tavalyi Murder of Crows pedig testre szabható kampánysorával kényeztette a már szép kövérre hízott rajongótábort.

Nos, a tábor ismét örülhet hiszen hamarosan érkezik a harmadik expanzió, Argos Naval Yard címmel, amelyben 19 új technológiát (továbbfejlesztett szondák, két új szatellit, védő- és támadólehetőségek), 75 új hajószekciót, 10 újabb fegyvert (többek között a brutális rail cannon), és három friss szcenáriót kapunk, immár a Paradox gondozásában, hiszen a korábbi kiadó, a Lighthouse Interactive, ahogy arról mi is beszámoltunk, bedőlt, ám szerencsére a svéd kiadó felkarolta a stratégiai vonalat, így a SotS franchise-t is. Az ANY, melyhez egyébként szükség van az alapjátékra vagy az előző két csomag bármelyike, 7,49 eurós áron lesz kapható június 17-től.

Eme pakkot megünnepelendő, a Paradox most szombaton, azaz június 13-án a Sword of the Stars: Ultimate Collection gyűjteményt, amelyben természetesen a SotS, a BoB és a MoC lapul, az összes nagy digitális terjesztőhálózaton (GamersGate, Steam, Direct2Drive, Impulse) 7,99 dolláros áron, azaz alig több mint 1500 forintért kínálja, ami minden kritika vagy ellenérzés ellenére is bőven az ajánlható vétel kategóriába esik. És ugye aki megvásárolja, annak már meg is van az alapja az ANY futtatására...