• Bereznay Dániel nyerte az F1 Esports Series évadzáró versenyét
  • Az összetettben a harmadik helyen végzett
  • A ferraris David Tonizza lett az idei bajnok

Három nappal a Forma-1-es évadzáró után rendezték a virtuális bajnokság, az F1 Esports Series utolsó versenynapját, ahol eldőlt, kik ünnepelhetnek idén az F1 2019 esport-szériában. A hazánkat képviselő Bereznay Dániel a balszerencsés szezonkezdet miatt csekély esélyekkel érkezett az utolsó három futamra, már ami a bajnoki címet illeti, ám a legutóbbi versenynapon két győzelemmel bizonyította, miért tartják őt a mezőny egyik legjobbjának - már ha a tavalyi összetett második hely nem lenne elég bizonyíték.

szep-volt-dani-gyozelemmel-zarta-bereznay-az-f1-esports-series-2019-es-szezonjat.jpg

A bajnokság tizedik versenye Japánban sajnos nem jött össze Dani számára, az amerikai futamon azonban már villantott egyet, ötödik helyet szerezve. A nagy dobást pedig stílszerűen az utolsó versenyre hagyta a magyar pilóta, a szezonzáró Brazil Nagydíjon ugyanis az első helyen zárt, kevesebb mint két tizeddel (!) megelőzve a ferraris David Tonizzát, aki ezen a futamon biztosította be bajnoki elsőségét, miután fő riválisa, a Red Bull színeiben versenyző Frederik Rasmussen csak a tizedik lett.

Bereznay egy éve az összetett második helyén végzett a Mercedes színeiben akkori csapattársa, Brendon Leigh mögött, ami után egyértelműen a bajnoki címért ment idén. Így sem lehet azonban csalódott a harmadik hellyel, hiszen a gyenge start után kihozta a maximumot az évből.

f1-esports-2019-drivers.jpg

Dani a konstruktőrök között is a harmadik helyen zárt az Alfával, nagyon szoros versenyben megelőzve a Renault Vitality-t, ráadásul egyértelműen az istálló húzóversenyzője volt, hiszen ő szerezte a csapat pontjainak közel háromnegyedét.

f1-esports-2019-teams.jpg

A magyar pilóta idén is megmutatta tehát, hogy ott van a legjobbak között, három futamot megnyerve a szezon tizenkét versenyéből. Bízunk benne, hogy jövőre már végig ott lehet majd a bajnoki címért esélyes versenyzők között!