• Kitört a botrány a Darwin Project és a Seasons mögött álló Scavengers Studio körül
  • Aminek az alapítója több volt alkalmazott szerint is nagyon problémásan viselkedik
  • A stúdió egy közleményben elismerte a múlt hibáit, egyben jelezte, hogy már megújult a vezetése

A Scavengers Studióra elég sokáig úgy tekintettek a játékiparban, mint egy befogadó, érdekes címekkel előálló, indie csapatra, nemrég azonban kiderült, hogy lehet, ennél jóval árnyaltabb a kép. A GamesIndustry.biz egy leleplező cikkében ugyanis a fejlesztőcsapat kilenc egykori alkalmazottja is megszólalt, akik szerint a stúdióban kifejezetten szexista légkör uralkodott, méghozzá az egyik alapító, Simon Darveau miatt.

A volt alkalmazottak többek közt kéretlen beszólásokra és illetlen célozgatásokra panaszkodtak, illetve azt is kifejtették, hogy Darveau, illetve néhány általa kedvelt fejlesztő, egész nyíltan lenézte a nőket. Az egyik megbeszélésen például állítólag kijelentették, hogy a játékuk főszereplője nem gitározhat, mert az egy bonyolult hangszer, amit a nők nem tudnak megtanulni, és más, ehhez hasonló incidensek is előfordultak az évek alatt. Mindez pedig egy 2019-es céges bulin csúcsosodott ki, ahol Darveau több szemtanú szerint is elég alaposan berúgott, és fogdosni kezdte a női alkalmazottakat.

A botrány kitörése után nem sokkal a Scavengers Studio közleményben reagált a helyzetre, leírva, hogy a múltban történt pár sajnálatos eset, azóta azonban már megújult a vezetésük, és jelenleg is dolgoznak egy befogadóbb, biztonságosabb munkahely megteremtésén.

darwin-project-botrany-01.jpg