A Treyarch műhelyében készülő -- a pletykák szerint Call of Duty: Vietnam névvel ellátott -- játékról annyit biztosan tudunk, hogy ha a fene fenét is eszik, az ünnepi szezonban meg fog jelenni, erről ugyanis maga az Activision gondoskodik, de, hogy mit kapunk november-december környékén, arról még csak pletykákat hallottunk -- igaz ezen szóbeszédek nem elképzelhetetlenek. A madarak ugyanis arról csiripelnek, hogy a CoD-széria végérvényesen maga mögött hagyja a második világháború különböző hadszíntereit és az eddig -- a játékok terén -- kevésbé érintett vietnami háborút veszi célkeresztbe.

Az elszórt pletykák szerint egy komoly, történetorientált játékot kapunk, melyet olyan remekművek inspiráltak, mint az Apokalipszis most és az Acéllövedék. Egy Los Angeles-i szereplőválogatás kiírása alapján pedig már azt is tudjuk, hogy a főszereplőnkkel az 1964-1972 között működött Studies and Observations Group (SOG) nevű csapat tagjaként vetjük be magunkat a dzsungelbe.

Az angyalok városában olyanokat keresnek, akik megfelelőek lennének a digitális mozgásrögzítésre (mocap), illetve passzol a hangjuk az alábbi -- a játékban valószínűleg központi szerepet betöltő – négy fős csapat tagjaiéhoz.

Frank Barnes:
Háborús veterán, igazi hazafi, és nem mellesleg ő a csapat vezetője, mivel gyorsan tud reagálni bármilyen elé kerülő helyzetre.

Joseph Lewis:
A 20-as éveiben járó, fizikailag kiváló formában lévő fekete férfi.

Jason Hudson:
Harmincas, kőkemény veterán, hiszen életének felét háborúba töltötte. Ha van a csapatban, aki jobban ért a harcászathoz mint Barnes, a főnök, akkor ő az.

Kristina Ivanova:
A csapat egyetlen női tagja, de nem csupán ebből szempontból különleges. Az orosz születésű Ivanova ugyanis egy CIA ügynök, valamint ért a küzdősportokhoz is.

A Studies and Observations Groupról érdemes tudni, hogy ez egy titkos alakulat volt, mely az ellenséges vonalak mögött hajtott végre különböző hadműveleteket, főleg a vietnami háború során. (A csapat akcióiról az idevágó Wikipédia szócikkben olvashattok többet.)