Ritkán méltatják színészi alakításaiért, inkább énekesnőként ismeri a nagyközönség Selena Gomezt. Pedig a minap harmincadik születésnapját ünneplő előadó számtalan filmben játszott és szinkronizált, több emlékezetes opuszban is feltűnt. Több függetlenfilm stábjában megfordult, így játszott Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című zombihorrorjában és a Spring Breakers című 2012-es bizarr thrillerben. A járvány előtt Woody Allen keze alatt is dolgozott, jóllehet az Egy esős nap New Yorkban aligha vonul majd be a szerző legjobb filmjeit számon tartó kánonba.

Ismertebb filmjei közül érdemes kiemelni a Sodródva című nemzedékek között átívelő zenés történetet, a Hogyan gondozd felebarátodat című netflixes – családi konfliktusokat kiforgató – vígjátékot, illetve a tömérdek animációs opuszt, amikhez Gomez a hangját adta. Szinkronizált a Hotel Transylvania sorozatban és az Arthur filmekben.

Gomez esetében nem lehet kihagyni a pályája kezdetén vállalt sorozatszerepeit. A Disney Channel egykori üdvöskéje a Barney és barátaiban tűnt fel, majd vendégszerepelt a Zack és Cody élete, illetve a Hannah Montana epizódjaiban. A tini rajongók láthatták a Varázslók a Waverly Helyből című fantasy-szitkomban, a bulvár lapok viszont leginkább a Jonas Brothers produkciók miatt írtak róla.

Ti kedvelitek Selena Gomezt? Melyik filmjeire és sorozataira emlékeztek szívesen? Írjátok meg kommentben! Alább emlékezetes szerepeit csokorba fogó képgalériával köszöntjük őt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A képek forrása: IMDB, Youtube)