• A Take-Two bevételeinek mintegy felét a PC adja
  • Ezt az új konzolok kapcsán mondta Straus Zelnick

Strauss Zelnick, a Take-Two elnök-vezérigazgatója a befektetőknek tartott konferencián elmondta, hogy véleménye szerint a következő konzolgeneráció nem hoz magával jelentős költségemelkedést. Eddig ennek jellemzően az új hardver adta új lehetőségeknek a kihasználása volt az oka, de a PC és a konzolok közötti határ elmosódásának köszönhetően ez ma már nem így van. Mindez pedig a potenciális bevételekre is hatással van.

“A világ megváltozott. Amikor egy konzolos megjelenést fontolgatunk, a PC formátum akár 45-50%-át is kiteheti a bevételnek. Tíz évvel ezelőtt ez a szám 1-2% körül mozgott. Egy korábban zárt rendszer egyre nyitottabbá válik. Ez azt jelenti, hogy a hardver egyre inkább hardver lesz, nem pedig egy szoftvert adóztató hardver, ami nagyszerű hír” - tette hozzá Zelnick.

Feltéve, hogy nem csak a befektetőknek szóló nyugtató szavak ezek és az ipar más nagyágyúi is felismerik ezt (a roppant lukratív mikrotranzakciókat gyorsan sikerült), akkor az exkluzivitás csökkenő létjogosultsága nyomán egyre kevesebb exkluzív megjelenésre számíthatunk - persze ennek csak az idő a megmondhatója, szóval nagyon azért ne reménykedjen senki.

console-pc-crossover.jpg