• A Take-Two elnöke támogatja a platformok közötti játék gondolatát
  • Emellett a játékok streamelésében látja a jövőt

Strauss Zelnick a Goldman-Sachs Communacopia konferenciáján fejtette ki a véleményét a játékipar trendjeit illetően, még ha saját cégét többre is tartja „szimpla” videojátékos vállalatnál. Helyenként mintha csak a Ubisoft és az Electronic Arts vezéreinek szavait hallottuk volna visszhangozni nyilatkozatában, melyben kitért a streaming-szolgáltatásra is:

„Úgy hiszem, hogy a streaming megtörténik. Számos cég foglalkozik már vele. Ehhez azok a vállalatok vannak a legjobb pozícióban, melyek hiperskálázható adatcentrumokat üzemeltetnek világszerte. De tudják, mit jelent ez; ezekből nincs sok, mert a látenciával is szembe kell nézni, és közel kell lenni a felhasználóhoz. Hogy hiszem-e, hogy megtörténik? Biztos vagyok benne. Szerintem egy-három év leforgása elég lesz.” - fejtette ki Zelnick.

Kicsit talán optimistább az előrejelzéseit illetően, de akkor is egy irányba mutat a „többiekkel” a véleménye. De nem állt meg itt, a platformok közötti játéklehetőség szükségességérlő is ejtett pár szót.

„A zárt rendszerek falai leomlanak. És le kellomoljanak. A streaming felgyorsítja majd ezt a folyamatot. Mi mind a fogyasztókért vagyunk. Hogy ha olyan szabályokat hozol, melyek nem felelnek meg a felhasználóinknak, csak neked, súlyos hibát követsz el, máshova mennek majd.”

strauss-zelnick-take-two-2k.jpg

Azt hiszem mind tudjuk, kin(k)ek szól az üzenet, de talán tágabban is értelmezhető, sőt, akár még önreflexiónak is beillene.