November 11-én 14 órakor ezúttal már az ötödik PixelCon veszi kezdetét, és a szervezők szokás szerint egy igazán nagy durranásra készülnek: sztárvendégként elhívták az id Software egykori fenegyerekét, a Doom és a Quake dizájnerét, John Romerót. Jegyek korlátozott száman, de még mindig kaphatóak - ha nem az alapjegyet választjátok, akkor az autogramtól a Doom 2 deathmatchen át egészen az egészestés zártkörű rendezvényig az InGame pubban követhetitek a Mestert.

A budapesti gömbaulában (nem messze az A38 hajótól) megrendezésre kerülő PixelConon hagyományosnak mondható módon lesznek továbbá retro videojátékok minden mennyiségben, megnézhetitek a gamer közösségek standjait, valamint találhattok arcade részleget is régi és újonnan épített játékgépekkel.

Lesz továbbá verseny, amin az indie videojáték fejlesztő csapatok mérik össze tudásukat, és természetesen lesz cosplay, kézműves szekció, kultúrális programok valamint videojátékos versenyek is. Este kilenc óra után pedig indul a buli, ahol a talpalávalót az IO, Failotron Áron, a Quixotic, a Chipzel (IRL) és a LazerPunk! adja.

Jegyvásárlás ITT (és az oldal tetején).