• Anyagi bukás lett a Tales form the Borderlands
  • A fejlesztés is döcögős volt
  • A felénél a csapat 95%-át más játékokhoz irányították át

A 2014-ben útjára indított Telltale széria, a Tales from the Borderlands új szemszögből mutatta be a Borderlands-sorozat világát. Az akció és lootolás helyett laza kalandozásra vitt minket vicces és érdekes karakterekkel, s mindezt úgy, hogy képes volt megtartani az eredeti játék hangulatát, sőt még néhány elemet, így például a lootolást is bele-belecsempészték.

Azonban a sorozat egy jó ideig nem fog folytatódni, ugyanis a Telltale és a 2K most a Borderlands 3-ra vár, hogy lássák, mit hoznak ki belőle a Gearboxos arcok. De talán van még egy ok, amiért még mindig nem folytatódott Fiona és Rhys kalandja. A játék nem lett anyagilag sikeres, mi több, a Tales from the Borderlands direktora, Nick Herman szerint egyenesen anyagi bukás lett.

„A Tales két éven át volt az életem része, és végül kudarc lett. Kritikailag hatalmas sikert aratott, de értékesítési és gyártási szempontból rosszul sült el” – mondta Herman, majd kifejtette, hogy a vége felé már érezték, hogy valami hiányzik a játékból, ráadásul a fejlesztés felénél a stúdióval arra a megegyezésre jutottak, hogy ha szabad kezet kapnak, akkor a játékon dolgozó csapat 95%-át feladják. Ez viszont már kevés volt a sorozat hátralévő részeihez, nehezen is ment a fejlesztés.

Egy szó, mint száz, úgy tűnik, a Tales of the Borderlands fejlesztése sem volt egyszerű, és végül a kritikai siker ellenére anyagi bukásra ítéltetett. Így érthető, hogy a folytatásnak egyelőre híre-hamva sincs.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!