• Gyártó: AEG
  • Partner: Reflexshop
  • Típus: kompetitív
  • Játékosok száma: 2-4
  • Játékidő: 15-25 perc
  • Korcsoport: 14+
  • Ár: 5 990 Ft

Vajon a macskatulajdonosok életét az ember vagy a macska vezérli? A vélemények megoszlanak, egy dolog viszont vitathatatlan: az őrült macskás ember felé vezető rögös útra könnyű rátérni, a lejtőn lecsúszni pedig sokkal egyszerűbb, mint visszatáncolni onnan. Először még csak a prémium táp lesz a szempont, aztán a lehető legtöbb játék, és onnan igazából már csak egy lépés az ember egész életét a házikedvence kénye-kedve szerint alakítani. Na, de lehet ezért okolni bárkit is, aki akár csak egy kicsit is szereti az akár egy szöszdarabbal is jól szórakozó, a saját akaratukat mindig érvényesítő négylábú szőrgombócokat, akikről született már számtalan rajzfilm, képregény, és társasjáték is?

tarsalgo-cat-lady-1.jpeg

A Reflexshop kiadásában most már magyarul is elérhető Cat Lady-ben (a cím nem került lokalizálásra) pont egy ilyen macskaszerető embert alakítunk, aki úgy gyűjti a macskákat, mint más a szelektív hulladékot, csak velük ellentétben szerencsére ezek a dögök nem a lakáson kívül végzik, sőt, ellenkezőleg: itt pont az a feladatunk, hogy a lehető legjobb életkörülményeket teremtsük meg kedvenceinknek, legyen szó 1-2, vagy inkább 6-8 cicáról.

A Cat Lady mindezt egy teljesen hagyományos, éppen ezért már első ránézésre is ismerős draftolós / szettgyűjtős kártyás játékként tálalja, és a hazai közönségnek, na meg a Cat Lady célcsoportjának erről joggal a remekbeszabott Sushi Go juthat eszébe, csak itt nem a japán kulináris művészet világszerte ismert darabjait kell összekalapálni, hanem macskákat szerezni, a bendőjüket megtömni, és mind az ő, mind a saját szórakoztatásunkról gondoskodni.

tarsalgo-cat-lady-2.jpeg

Ez pedig nagyon egyszerűen megy, a játéktéren mindig összesen kilenc lap vár (3 oszlopból és 3 sorból álló rácsos elrendezésben), és körönként egy oszlopnyi vagy sornyi hozható el. A lapok között lehetnek macskák (ezek mindenki számára láthatóan a játékos előtt, az asztalon pihennek), ételek (ezeket jelölőkre kell rögtön beváltani), jelmezek és macskajátékok (ezek titokban gyűjthetők), valamint olyan különleges darabok, mint a macskamenta vagy a macskariasztó. Ezek egyszer használhatók, és extrákat biztosíthatnak, mint a győzelmi pont, vagy a potenciálisan felszedhető sorok / oszlopok befolyásolása azok blokkolásával (azaz a soron következő játékos a megjelölt helyről nem húzhat).

Maguk a lapok a pakliból mindig véletlenszerűen kerülnek ki, így abszolúte kiszámíthatatlan, hogy az egyes körökben milyen lehetőségek közül lehet választani. Az biztos, hogy dönteni, gondolkozni nem lesz sok idő, a Cat Lady játékmenete ugyanis baromi pörgős, egy-két menet után már elég pár pillantás is ahhoz, hogy egyértelmű legyen, az adott játékban mit is érdemes bezsákolni, vagy mikor érdemes keresztbe tenni a rivális számításának.

tarsalgo-cat-lady-3.jpeg

Az egyszerűség azért persze kicsit csalóka, a Cat Lady-ben számtalan módon lehet nyerni és veszíteni, és nem lehet porszívóként mindent bezsákolni – illetve lehet, csak nem ajánlott. Ott vannak például a cicák, akiket kötelező megetetni: amennyiben ez nem sikerül (azaz szegény állat a játék végén éhen marad), az komoly győzelmi pontlevonással járhat, és például a macskamenta lap esetében minimum kettőt kell birtokolni, különben szintén pontlevonás lehet a vége. Persze mindezek ellenkezője is igaz, a játék folyamán ugyanis 3 kóbor macskát is be lehet fogadni, melyek mindegyike különleges tulajdonsággal bír: egy adott feltétel esetén megsokszorozhatják a megszerezhető pontokat, így a megszerzésük nemcsak létfontosságú, de jó időzítést és gondos tervezést is igényel.

A Cat Lady egy szerethetően egyszerű, villámgyorsan megtanulható, 15-20 perc alatt lepörgő, kifejezetten relaxáló draftolós kártyajáték, amely bájos ábráival, mindenki számára érthető témájával is könnyedén meg tud fogni, de egy macskarajongónak egyenesen a megtestesült álom – és ehhez még csak az asztaltól se kell felállni, mert ahogy a cicák, úgy a játékélmény is az ölünkbe hull!