Jó eséllyel senkinek sem ismeretlen a CCP Games űreposza, a 2003 májusában született MMO, az Eve Online, amely legalább akkora hírnevet szerzett magának, mint a World of Warcraft, ahhoz hasonlóan ráadásul mind a mai napig fut, Steamen is ingyenesen elérhető. Nos, miközben manapság szinte minden nagyobb videójátékból társasjáték készül (hahó, Heroes 3, a szerencsések már megkaptak!), ez a sors a kedvelt multiplayer játékot is utolérte, méghozzá a lengyel Titansforge Games által, mely a meglehetősen brutális, horror-dungeon crawler Lobotomy-t tette le az asztalra. Az asztalra pedig ezúttal tényleg igen sok minden kerül, hiszen a Kickstarteren elrajtolt Eve: War for New Eden kampányában nemcsak több mint 150 hajó repülhet a kietlen űr helyett a kosárba, de ugyanezek megnövelt méretű változatait is behúzhatjuk, sőt online tartalmakat is kaphatunk.

tarsalgo-pcguru-kickstarter-eveonline-eve-warforneweden-mmo-4x-explore-expand-exterminate-ccpgames-titanforgegames-pledge-tarsasjatek-tarsas-1.jpg

A még 26 napig tartó gyűjtés során, az erőteljesen 4X-játékból 129 euróért, avagy nagyjából 50 000 forintért megvehetjük az alapjátékot, annak minden tartozékával (112 hajó, több mint 500 kártya, több mint 300 token, 20 egyedi dobókocka és a többi), valamint ott vannak még a kiegészítők is. A 45 eurós (17 000 Ft) Titannal a címszereplőket hozhatjuk be, az 55 eurós (21 000 Ft) Havoc 36 hajót és több mint 80 új kártyát tartalmaz, miközben a 25 eurós (9600 Ft) Azariel egy újabb moduláris titánnal gazdagítja a játékot. És akkor még nem beszéltünk a 399 eurós (154 000 forint) Capital változatról, amely alapjátékként egy túlméretes változatot tartalmaz, mindenből kétszer akkorát kínálva, mint a normál verzió, ehhez ráadásul Eve Online starter packot és Bronze packot kapunk, így alaposan megtapasztalva az EO-élményt. A Starter Pack egyébként minden támogatónak jár, 7 napos Omegával (prémium előfizetés), boosterrel, hajó skinnel, 250 000 skill ponttal. Amennyiben a nagybetűs Eve-élményre vágysz, ennél jobb lehetőséget nehezen találsz, viszont a Capital-verzióhoz esélyesen nem árt egy új, nagyobb asztalt is beszerezni.