tabula-games-sons-of-faeriell-pcguru-logo.png

Videónkban már megmutattuk a csapat által kiadott Mysthea és Icaion játékokat, amik területfoglalós euróként igazi stratégiai gondolkodást követeltek meg, miközben számos lehetőséget nyújtottak a játékmenetben. A korábban szintén Kickstarteren sikert sikerre halmozó címek nagyon igényes kivitelben láttak napvilágot, ráadásul világuk egy, így össze is kapcsolhatók, ami különösen érdekessé teszi a Tabula Games univerzumát. Aki azonban azt hinné, hogy a kiadó itt megáll, majd kényelmesen tovább bővíti látomását, az tévedett, hiszen a Barbarians és a Sanctuary után ismét más irányba ment, hogy életet adjon egy egészen új, sokkal színesebb és látszólag ártatlanabb világnak.

tabula-games-sons-of-faeriell-pcguru-2.jpg

Sons of Faeriell

A mai napon rajtoló kampány előbb-utóbb minden részletről lerántja a leplet, de először is nézzük a legfontosabb alapokat. Faeriell az erdők, hegyek, tavak és völgyek csodálatos, élettel teli, sokszínű földje, ahol a Romlás fenyegeti az élővilágot és a környezetet. Faeriell fiai, avagy a különböző törzsek pedig ezzel a veszéllyel kénytelenek együtt szembenézni, miközben saját céljaikért küzdenek. Hogy győzzenek, muszáj összefogniuk, mert ha elbuknak, esélyük sincs, viszont győzelem esetén a kívánt célok teljesítésével egyikük a játék legnagyobb nyertesévé válhat. 

tabula-games-sons-of-faeriell-pcguru-1.jpg

Alapvetően tehát egy félkooperatív, euró stílusú stratégiai játékról van szó, amelyben mindenki egy adott törzset és annak karaktereit irányítja, aszimmetrikus képességekkel, számos lehetséges befejezéssel. Bár a kiadó még nem leplezte le a Sons of Faeriell minden titkát, az már most biztos, hogy a számos lapkával, kártyával, tokennel és minivel rendelkező társasban a törzsekkel a különböző tájakon kell megkeresni a hatalmas őrzőket, a nyolc különleges állat (medve, kígyó, teknős, farkas és a többi) pedig segít a nyersanyagok kiaknázásában és a Romlás elleni harcban. Emellett Faeriell fiai számos maszkot is bevethetnek, amiket egyszerűen lehet majd a minikre ráhelyezni, viselésükkel pedig új képességek és akciók nyithatók meg.  

tabula-games-sons-of-faeriell-pcguru-3.jpg

Nem sétagalopp

Aki a színes és kedves látványvilág alapján azt gondolta volna, hogy a Tabula Games ezúttal valami könnyed kis belépő szintű társast tesz le az asztalra, az tévedett, ami már a korjelzésből és a becsült játékidőből is látszódik, hiszen ezek erős hasonlóságot mutatnak a Mysthea-Icaion párosnál látottal. A 14 éves kortól ajánlott, 60-120 perces (az eddigi tapasztalatok alapján készüljünk fel akár 180-ra is, pláne 3 játékos felett) társas már most nagyon izgalmasnak és a kiadó eddigi címeihez képest kifejezetten látványosnak és színesnek ígérkezik. Szintén a tapasztalatok alapján a minőséggel sem lehet gond, de a kapott információkból is ezt lehet leszűrni, elvégre a törzsi táblák, a minik, a lapkák és tokenek egyaránt jól mutatnak, ahogy maga a játéktábla is. Ráadásul mindez a szórakozás mellett egyéb nemes céloknak is lehetőséget biztosít.

tabula-games-sons-of-faeriell-pcguru-5.jpg

Elvégre a Tabula Games a Tree-Nation projekthez kapcsolódva azt is lehetővé teszi, hogy a játék támogatói/vásárlói egy add-on segítségével magát a Földet is jobbá tegyék: minden 3 eurós extrával egy fa elültetését teszik elérhetővé, ami oxigénellátásunk mellett alapvetően az életterünk biztosítását jelenti, így harcolva a játékon kívül is az évtizedek óta zajló Romlással szemben. De ez csak egy “apró” extra. Ha figyelembe vesszük a Sons of Faeriell dizájnvilágát és játékelemeit, ezeknek hála, és a korábbi játékokból kiindulva nem sokat kell azon gondolkodni, hogy érdemes-e beleugrani a kampány során a vásárlásba. Szeretettel várjuk 2021 őszét, amikor végre megkaparinthatjuk a tényleges társasjátékot. 

Kickstarter-kampány

A kiadó honlapja

Társasjátékos hírekért kövesd a rovat Facebook-oldalát