A Rainbow Six: Siege pályafutása és játékosbázisának mérete folyamatosan felfelé ível, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén is megkapja négy részletben az esedékes frissítéseit. A Coastline elnevezésű pálya már az első naptól elérhető lesz mindenki számára, míg a két új operátor a szezonbérlet tulajdonosainak egy hétig exkluzív lesz, azután renown vagy credit felhasználásával mindkettő megváltható lesz.

  • A védekező csapat sorait immár Mira erősíti tovább, lassú, de erősen páncélozott, elsődleges fegyvere a Vector .45 ACP gépfegyver, másodlagos gyilkolószerszámként pedig akár sörétespuskát is választhatunk. Különleges felszerelése egy egy irányban átlátható tükör, mellyel akár a máskülönben átlőhetetlen falakba is lyukat robbanthat, hogy aztán később a rögzítő gázpalack kilövésével lőrést nyisson.
  • A támadók oldalán a közepesen gyors, közepesen páncélozott Jackal okozhat fejtörést, nem csak mert három fegyverosztály közül válogathatja meg felszerelését, hanem mert nyomolvasó képességével a hideg és meleg nyomokat is képes a védők ellen felhasználni. A friss, vörös lábnyomok a közeli ellenfelekhez vezetnek, míg a régebbiek beszkennelésével az egész csapat számára megjelöli azok tulajdonosát.

A jövőre vonatkozó tervek

A soron következő frissítés rögtön a menürendszer megújításával és új fegyverfestések bevezetésével kezd, de a jövőben a találatok érzékelésének javítása, a csalás elleni rendszer további finomítása, és a loot-rendszer teljes átalakítása is tervbe van véve, de a legfontosabb talán a meccskeresés és a mérkőzések stabilitásának lépésenkénti növelése.

Ugyan a Rainbow Six Siege a kereséshez saját szervereket használ, más szolgáltatások peer-to-peer alapúak - magyarán ha valaki kiesik, mindenki kiesik. Ezt elkerülendő minden ilyen rendszert egyesével saját szerverparkukra költöztetnek majd. Mindez az e-sportban való egyre fokozódó érdeklődés és a tervbe vett, minden platformon megrendezésre kerülő ligák miatt is kiemelkedően fontos.

Ti beszálltatok az ingyen hétvégére?